NAGRADU JURE VLATKO, "DUBIOZA" I "REPETITOR": Objavljene nominacije za najbolji evropski nezavisni album u 2020.

M. Ć.

22. 01. 2021. u 09:42

ASOCIJACIJA nezavisnih muzičkih izdavača "Impala" objavila je imena 25 izvođača koji su u konkurenciji za najbolji evropski nezavisni album 2020. godine, a pobednik će biti poznat u februaru.

НАГРАДУ ЈУРЕ ВЛАТКО, ДУБИОЗА И РЕПЕТИТОР: Објављене номинације за најбољи европски независни албум у 2020.

Arhiva

Nagradi se, između ostalih, nada i naš "Repetitor". Beogradski bend predvođen Borisom Vlastelicom je krajem godine objavio izdanje "Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji", za izdavačku kuću "Munli rekords".

Od izvođača iz regiona koji su dobro poznati ovdašnjoj publici, u konkurenciji je Vlatko Stefanovski sa albumom "Taftalidže šafl", te "Dubioza kolektiv" (Fakenews). Konkuriše i Hrvat Saša Antić, poznat po bendu TBF, sada pod pseudonimom Alejuandro Buendia (album "Škrinja"), i slovenački bend "Balans" ("Sam pravm"). Ove godine je nominovan najveći broj izvođača sa prostora bivše Jugoslavije do sada. Nagradu je 2020. osvojio nemački muzičar Apart.

Među ovogodišnjim kandidatima su stilski raznorodni muzičari. Zastupljen je finski pop, danski bluz, žestok gitarski zvuk britanskih izvođača... Lista, ujedno, prikazuje i jezičku raznovrsnost. Pored engleskog, peva se na srpskom, makedonskom, španskom...

- Ovogodišnji popis uključuje 25 vrhunskih albuma - tvrdi izvršna direktorka "Impale" Helen Smit. - Ovo je sjajan način da se ukaže na odlične muzičare koji dolaze iz raznih delova Evrope. Prošla godina je bila teška, ali ovaj popis nominovanih vetar je u leđa za dobar početak 2021.

Nagrada za najbolji evropski nezavisni album prvi put je dodeljena 2011, kad se obeležavalo 10 godina od osnivanja "Impale".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju