BREGA, BOBAN I MARKO U "BORATU": Muziku za nastavak hit komedije Saše Barona Koena radili srpski muzičari

V. M. P.

27. 10. 2020. u 09:37

VOĐA "Bijelog dugmeta" i "Orkestra za svadbe i sahrane", sarajevski kompozitor Goran Bregović (70), posle 14 godina, ponovo je sarađivao sa engleskim komičarem, scenaristom i producentom Sašom Baronom Koenom (49), za potrebe nastavka hit komedije "Borat".

БРЕГА, БОБАН И МАРКО У БОРАТУ: Музику за наставак хит комедије Саше Барона Коена радили српски музичари

Foto Teodora Ćirić

Naime, u ostvarenju "Borat naknadni film", odnosno "Isporuka čudesnog mita američkom režimu radi sticanja koristi nekada slavnog naroda Kazahstana", čija je premijera bila pre četiri dana, od 23 kompozicije koje se čuju, dve su Bregine - "Ederlezi" (koja prati glavnog junaka, kazahstanskog novinara Borata, baš kao što je nekada pratila Perhana u "Domu za vešanje") i hit "Kalašnjikov" iz Kustinog "Andergraunda", nastao pre 20 godina u kuhinji kod Salijevića u Vladičinom Hanu, gde se kuvala ovčetina, a Goran često dolazio da radi sa svojim muzičarima.

Inače, Bregović je u prvom "Boratu" iz 2006. takođe bio zastupljen sa pesmom "Ederlezi" i "Uspavanka za Radmilu M." od "dugmića". Podsetimo, u "Boratu" je, bez saglasnosti autora Esme Redžepove, korišćena pesma "Čaje šukarije", a ona je na sudu za to dobila odštetu od 26.000 evra. Procenjuje se da bi aktuelni nastavak filma mogao da zaradi više od 300 miliona dolara, što potvrđuje da je Brega uvek bio ozbiljan biznismen.

Ali, ne čuje se samo Bregovićeva muzika u novom "Boratu" - kompoziciju mađarskog violiniste i kompozitora Lajka Feliksa, "Disko džumbus", zajedno sa rumunskim trubačkim orkestrom "Fanfare ćoćarlija", izvodi Orkestar Bobana i Marka Markovića.

Marko i Boban Marković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024