SVI ŽIVIMO NA IVICI, USPON JE JEDINO REŠENJE: U Beogradu počelo snimanje američkog filma u režiji Hauarda DŽeja Forda

V.N.

20. 10. 2020. u 11:42

AMERIČKA filmska kompanija Evolution pictures, u saradnji sa Red production iz Beograda, koju predvodi producent Miloš Đukelić, počela je u glavnom gradu Srbije snimanje akcionog trilera "Ivica" (The Ledge), režisera Hauarda Džeja Forda.

СВИ ЖИВИМО НА ИВИЦИ, УСПОН ЈЕ ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ: У Београду почело снимање америчког филма у режији Хауарда Џеја Форда

Foto Marc Windon

Đukelić je u saopštenju naveo da je sama priča filma zanimljivo poređenje sa naporima koji su potrebni za snimanje ovih razmera, usred pandemije kovida.

Miloš Đukelić, Foto K. Mihajlović

- Ovaj film je poput vožnje rolerkosterom, pune adrenalina - izjavio je Đukelić. - Svi mi živimo na litici ovih dana i jedino rešenje je uspon. Kada sam upoznao američkog producenta Freda Hedmana i Hauarda Džeja Forda, impresionirali su me njihov profesionalni pristup i iskrena strast prema ovom delu. Zato sam lako doneo odluku da se priključim filmu kao producent.

NEVEROVATNI SRPSKI TIM

REŽISER Hauard Džej Ford je u pauzi snimanja rekao:

- Potpuno sam oduševljen time što sam na čelu tako uzbudljivog i ambicioznog filma, svaka planina je izazov, a kovid 19 je bio ogromna prepreka koju je trebalo prevazići.

Uz pomoć Miloša i njegovog neverovatnog tima u Srbiji, ovaj timski rad će uroditi plodom.

"Ivicu" po zapletu već porede sa avanturističkim filmom "Alpinista" iz 1993. sa Silvesterom Staloneom u glavnoj ulozi, samo je ovo ženska verzija. Glavnu junakinju Keli (Britani Ešvort) budi vrisak prijateljice Sofi (Anais Parelo), koju je ostavila sa grupom muškaraca koje su tek upoznale. Ona grabi kameru uz koju bolje vidi u mraku, trči ka njoj i stiže u trenutku kada njeno beživotno telo bacaju sa litice. Prestravljena, grabi sve što može od penjačke opreme i počinje da se penje na planinu, dok se muškarci približavaju. Kako se dani pretvaraju u ledene noći, ona postaje mentalno i fizički iscrpljena, ali mora da se popne na planinu i spase se od ubilačkog čopora. U filmu igraju i mladi glumci Ben Lam, Luis Bojer, Nejtan Velš i Dejvid Vejman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024