ULAZI ČIKICA SA KAČKETOM, ODSEKLE SU MI SE NOGE: Mirza Selimović o prvom susretu sa legendom muzike, jedan detalj će pamtiti zauvek

Novosti onlajn

06. 04. 2024. u 20:30

MIRZA SELIMOVIĆ uvek je isticao da mu je jedan od muzičkih idola bio Đorđe Balašević, a sad se prisetio kako je izgledao prvi susret sa njim.

УЛАЗИ ЧИКИЦА СА КАЧКЕТОМ, ОДСЕКЛЕ СУ МИ СЕ НОГЕ: Мирза Селимовић о првом сусрету са легендом музике, један детаљ ће памтити заувек

Foto: Dušan Petrović

Mirza kaže da je tokom godina karijere upoznao sve najveće zvezde sa naših prostora, ali su mu se, kako priznaje, prvi put odsekle noge kada je ugledao Đoleta.

Nekadašnji pobednik ispričao je kako je izgledao prvi susret sa Panonskim mornarem.

Foto Tanjug

-Bio sam u Novom Sadu kod prijatelja Koprivice, i naš pokojni prijatelj Aleksandar Banjac me je pozvao u studio. Rekao mi je „Hoćeš da dođeš da probaš neki demo snimak, tu je Beba Balašević, a možda će i Đole da navrati“. Kada sam to čuo, odmah sam se spakovao i krenuo – rekao je on u emisiji „Balkanskom ulicom“ i dodao:

-Kroz nekih sat vremena ulazi čikica sa kačketom i kaže mi „Đorđe, drago mi je“, tu su mi se odsekle noge, prvi put. Ja sam kroz ovaj moj posao upoznao sve žive koje sam mogao da upoznam, ali je to bio baš prvi put da su mi se noge odsekle.

Foto: Dušan Petrović

Pevač su Balaševićeve pesme presudno uticale na formiranje njegovog muzičkog stila koji peva i danas.

-On je za mene bio nešto posebno i neverovatno, verovatno najveći na ovim prostorima, da je pevao na engleskom, bio bi sigurno najveći na svetu. On je jednim velikim delom zaslužan za moj odgoj, odrastao sam na njegovim pesmama, voleo sam da ih pevam i sviram i zahvalan sam ocu što mi je te pesme puštao još dok sam bio mali – zaključio je Selimović.

(GRAND)

BONUS VIDEO:

UMEĆE KOMENTATORA SE NE KRADE, SA TIM SE RODIŠ | "Novosti" intervju | Nemanja Matić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)