„RUŽIN VRT“ U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU: 34. festival nove rusinske pesme u Novom Sadu

S. B.

13. 03. 2024. u 15:47

NA 34. festivalu nove rusinske pesme, „Ružin vrt“, u nedelju, 17. marta, u 20 časova, u Srpskom narodnom pozorištu, biće predstavljeno 15 novih, autorskih kompozicija, a izvođače će pratiti više od 40 muzičara Velikog narodnog i Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine.

„РУЖИН ВРТ“ У СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ: 34. фестивал нове русинске песме у Новом Саду

RTV Vojvodina

Po rečima Ahnete Timko Mudri, muzičke urednice festivala, „Ružin vrt" je više od koncerta, prilika da se uroni u duboko nasleđe i tradiciju rusinskih pesama, jer posetiocima pruža nezaboravno kulturno iskustvo.

- To je proslava kulturnog bogatstva, od tradicionalnih narodnih pesama do savremenih interpretacija, zvuci koji će posetioce provesti kroz vreme i prostor. Protekle tri decenije festival je arhivirao oko 500 kompozicija i dodatno obogatio kulturu jednog naroda kroz pesmu. Kao jedan od najuzbudljivijih aspekata festivala su nastupi talentovanih izvođača koji će nas oduševiti svojom strašću i veštinom interpretacije. Jer, svake godine veterani i debitanti na „Ružinom vrtu“ donose mnogo emocija koje daju doživljaj muzičke čarolije - kaže muzička urednica Timko Mudri.

Na festivalu će, s obzirom na činjenicu da se održava u predivnom ambijentu Srpskog narodnog pozorišta, vladati inspirativna atmosfera sa, kako organizatori ističu, dodatnom svečanom notom i posebnosti čitavom kulturnom događaju. Ulaz je besplatan uz karte koje se mogu preuzeti na biletarnici.

Muzika spaja ljude

AHNETA Timko Mudri, muzička urednica festivala, u prvi plan ističe povezivanje kroz muziku i kulturu. - Muzika ima moć da spaja ljude a „Ružin vrt" pruža jedinstvenu priliku za povezivanje sa rusinskom kulturom i zajednicom kroz zajedničko uživanje u muzici - kaže Ahneta Timko Mudri.

BONUS VIDEO -  DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja