POČELO FINALE EVROVIZIJE: Luk Blek večeras brani boje Srbije, evo kada nastupa

Tanjug

13. 05. 2023. u 21:11

FINALE "Pesme Evrovizije" počelo je večeras u Livepulskoj areni, gde predstavnik Srbije Luk Blek sa pesmom "Samo mi se spava" nastupa peti po redu, a takmičenje direktno prenosi Radio-televizija Srbije na svom Prvom programu.

ПОЧЕЛО ФИНАЛЕ ЕВРОВИЗИЈЕ: Лук Блек вечерас брани боје Србије, ево када наступа

Foto: Profimedia

Među predstavnicima 26 zemalja, iz našeg regiona uz Bleka nastupaju hrvatski sastav Let 3 sa pesmom "Mama SČ" i slovenački Džoker aut (Joker Out) sa numerom "Carpe diem". 

Sa prostora bivše Jugoslavije na "Evroviziji" u Liverpulu učestvuju samo Srbija, Hrvatska i Slovenija, čiji su se predstavnici plasirali u završnicu takmičenja posle dva polufinala.    

Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski našli Nemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, kao i prošlogodišnji pobednik Ukrajina. 

U finalu nastupaju i predstavnici Austrije, Portugalije, Švajcarske, Poljske, Kipra, Švedske, Albanije, Estonije, Finske, Češke, Australije, Belgije, Jermenije, Moldavije, Norveške, Litvanije i Izraela.

Komentatorka RTS-ovog prenosa je tradicionalno Duška Vučinić, a program u areni vode Julija Sanina, Hana Vadington, Aleša Dikson i Grejem Norton.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)