PRINCU HARIJU PRETI PROTERIVANJE IZ AMERIKE? Zbog priznanja da je koristio narkotike imaće velike probleme

Novosti Onlajn

22. 03. 2023. u 11:30

OTKAKO su memoari princa Harija ugledali svetlost dana, mediji ne prestaju da bruje o istima. Na površinu su isplivali skandalozni detalji, a svet se šokirao neprijatnim detaljima koji su ozbiljno uzdrmali čuvenu kraljevsku porodicu. Naime, u svojim memoarima pod nazivom "Spare", vojvoda od Saseksa priznaje da je kao maloletnik konzumirao drogu.

ПРИНЦУ ХАРИЈУ ПРЕТИ ПРОТЕРИВАЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ? Због признања да је користио наркотике имаће велике проблеме

Foto: EPA

- Priznanje konzumiranja droge obično je razlog za neprihvatanje zahteva za vizu. To znači da bi prinčeva viza trebala biti odbijena ili ukinuta jer je priznao korišćenje kokaina i ostalih droga - rekao je Naema Rahmani, američki savezni tužilac.

- Zakon ne prepoznaje nečiji status princa ili činjenicu da su droge korišćene u rekreativne svrhe - dodao je.

Naime, u "Spare" memoarima princ je priznao da je kao maloletnik bio alkoholni zavisnik, kao i da je koristio razne opijate - od marihuane, raznih psihodelika do kokaina, a kako je i sam rekao, upravo ga je upotreba opijata spasavala od osećaja boli zbog gubitka majke, princeze Dajane. To je bio prinčev beg od realnosti.

Američki mediji ipak smatraju da sigurno neće doći do toga da princ izgubi vizu jer je za to potreban ipak ozbiljniji krivični prekršaj. S druge strane, smatra se da je najveći prinčev problem trenutno odluka hoće li doći na krunisanje kralja Čarlsa Trećeg, koje će se obaviti u maju ove godine.

Naime, iako su Hari i Megan Markl pozvani na ceremoniju, par još uvek nije odlučio hoće li doći. Razlog je nemogućnost dolaska njihove dece, kćeri Lilibet i sina Arčija. S druge strane, sve troje dece princa Vilijama i Kejt imaće glavne uloge na krunisanju kralja Čarlsa, navode izvori bliski kraljevskoj porodici. Očekuje se da će se princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis pridružiti monarhu i kraljici Kamili dok budu napuštali Vestminstersku palatu na kraju ceremonije.

Takođe se očekuje da će Kamilina deca Tom Parker Bouls i Laura Lopes prisustvovati zajedno s na njenim unučićima - Lolom, Fredijem, Elizom, Luisom i Gusom - koji bi čak mogli dobiti glavne uloge na ceremoniji.

(Story.hr)

BONUS VIDEO: Poslanici francuske skupštine himnom sprečavaju premijerku da govori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna