ČUVAMO VELIKANE I EKV OD ZABORAVA: Đorđe David i njegov bend Death Saw objavili spot za obradu "Par godina za nas"

V. M. P.

04. 11. 2022. u 06:33

ROKER Đorđe David je sa svojom grupom Death Saw objavio spot za obradu pesme "Par godina za nas", grupe EKV, koja će od sada biti redovna na njihovom koncertnom repertoaru.

ЧУВАМО ВЕЛИКАНЕ И ЕКВ ОД ЗАБОРАВА: Ђорђе Давид и његов бенд Death Saw објавили спот за обраду Пар година за нас

Foto: ATA Images

Pre toga, svetlo dana ugledali su i spotovi za obradu Bajagine numere "Gde si", u kojoj David peva sa Ivanom Peters, kao i obrada "Ne gledaj me tako i ne ljubi me više" od "Bijelog dugmeta".

- EKV je klizav teren, a pesma "Par godina za nas" vrlo ozbiljna ultimativna himna, sa šekspirovskim momentom u tekstu koji može da se primeni na svako vreme - kaže, za "Novosti", Đorđe David. - Čini mi se da taj tekst nikada nije bio aktuelniji nego ove godine, zbog svega što se dešava. Spot smo izbacili u noći između 28. i 29. oktobra, režirao ga je Vuk Protić i svojom energijom oborio s nogu producenta Aleksandra Mitrovića i mene.

Foto ATA Images

Tekst potpisa

Đorđe se seća da je 5. novembra 1994. godine, kada je umro Milan Mladenović, bio u sportskoj hali u Mladenovcu, na rok koncertu na kom su osim njegovog tadašnjeg benda svirali i "Partibrejkersi", "JU grupa" i "Električni orgazam":

- Na pola koncerta Dule Ercegovac, menadžer EKV, došao je sa vešću da je Milan preminuo. Organizatori su odlučili da se koncert nastavi njemu u čast. Inače, 5. novembar je dan kada slavim rođendan. Od tog datuma su mi pomešana osećanja. Biće 28 godina kako Milana nema i 58 godina mog života.

Foto S. Sarić

Na pitanje da li je poznavao Mladenovića, David nam odgovara da je Milan bio čovek koji nije bio preterano druželjubiv, niti mnogo naklonjen medijima.

- Mi, koji smo imali priliku da se sa njim vidimo, porazgovaramo, provodimo vreme i družimo, naleteli smo na posebnu energiju, posebnu vrstu duhovnosti i životne filozofije - veli muzičar. - Svako od nas je bio obogaćen u kontaktu sa Milanom. I album o obrada EKV su došli u pravo vreme, jer mi u rokenrolu, koja je jedna od malo filozofija u 21. veku koja ima ideologiju, imamo dužnost da čuvamo od zaborava velikane koji su vaspitavali generacije. Neko je pitao, a čemu sve to? Naš odgovor je - zarad EKV, zarad branjenja od zaborava i ukazivanja mladim generacijama na nešto što je ozbiljna boja rokenrola koju moraju da upoznaju. Siguran sam da će svaka naša obrada navesti klince da čuju i originale.

TRENDOVI

PITAMO Davida kako bi danas zvučale Milanove pesme, da je poživeo...

- Bio je čovek sa vanvremenskim stilom i mislim da bi pratio samo trendove u produkcijskom smislu. Kad su u pitanju boja i emocija, sigurno ne bi ništa dirao ni menjao. Verujem da bi na pametan način iskoristio ono što tehnologija 21. veka pruža.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije