BORA NA GROBU KAPONEA I U TESLINOJ ELEKTRANI: Legendarna grupa "Riblja čorba" uspešno okončala američko-kanadsku turneju

V. M. P.

11. 10. 2022. u 11:14

SRPSKI rok bend "Riblja čorba" završio je američko-kanadsku turneju, na kojoj im je pojačanje bila još jedna rok grupa - "Van Gog".

БОРА НА ГРОБУ КАПОНЕА И У ТЕСЛИНОЈ ЕЛЕКТРАНИ: Легендарна група Рибља чорба успешно окончала америчко-канадску турнеју

Foto privatna arhiva

Publika u kojoj je bilo nekoliko generacija, od onih koji se nisu ni rodili kada je "Čorba" osnovana daleke 1978. godine u beogradskom restoranu "Šumatovac", pa do ispisnika frontmena Bore Đorđevića, uživala je na koncertima u Torontu i Čikagu u kvalitetnom rokenrolu, pevalo se horski, bilo je emocija i suza, a Bora Čorba je po starom dobrom običaju zabavljao ljude dosetkama i šalama između pesama.

- Dugo ćemo pamtiti koncert u Čikagu, apsolutno nestvarna atmosfera, 101% od početka do kraja - ushićeno, za "Novosti", kaže Bora Đorđević. - Uživali smo u čaroliji čikaške večeri, zaista je bilo posebno.

Foto Aci

Interesantno je da su na koncertu u Čikagu bila i tri NBA asa, članovi Čikago Bulsa - Nikola Vučević, Goran Dragić i Marko Simonović.

- Vučević je prvi put u životu bio na koncertu "Riblje čorbe", mada nas sluša odmalena - objašnjava Bora.

Foto Aci

- Posle nastupa mi je rekao da će odsad na treninzima, umesto rep muzike, da se sluša "Čorba". Na koncert u Torontu došao je moj prijatelj Lazar Rokvud, kanadski glumac srpskog porekla, sa kojim sam glumio u filmu "Povratak". Doduše, njegova uloga bila je ozbiljna, a moja epizodna, igrao sam uzgajivača marihuane. Inače, rado glumim ako mi se ukaže prilika. Tako lečim komplekse jer me nisu primili na Akademiju.

Roker sa Goranom Dragićem i Nikolom Vučevićem, Foto privatna arhiva

Imali su Bora i ostali članovi "Riblje čorbe" dovoljno vremena i za obilazak znamenitosti, pa su tako u Ilinoisu obišli i grob gangstera Al Kaponea, odnosno "jednog od američkih narodnih heroja", po rečima Đorđevića. Kada je prethodni put dolazio u Ameriku, Bora je imao čast da spava u hotelu "Njujorker", u srcu Menhetna, u sobi 327 u kojoj je svojevremeno živeo naš genijalni naučnik Nikola Tesla. Ovoga puta, obišao je Nijagarine vodopade i Teslinu hidrocentralu koja je još u funkciji.

Foto Aci

Čuveni roker, pesnik, pisac, pevač i kompozitor, družio se u Kanadi sa našim sunarodnicima, pa je na poklon dobio i svoje portrete. Prvi mu je darovao Milenko Mihailović, koji je tamo imao izložbu, a drugi je dobio na poklon od prijatelja i zemljaka Gorana Bojovića, Čačanina na privremenom radu u Torontu. Reč je o delu akademske slikarke, takođe Čačanke Kristine Brković Domanović i samoukog slikara iz sela Sokolići kod Čačka, Miodraga Mileta Domanovića.

- Sada su oboje u Kanadi, venčali su se ove godine i čekaju bebu, a sliku su radili zajedno - objašnjava Bora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna