BREGOVIĆ NA SUDU NE PRIZNAJE OPTUŽBE: Prvi komšija u Perastu tužio šefa "Orkestra za svadbe i sahrane" da mu je uzeo četiri kvadrata zemlje

V. N.

04. 10. 2022. u 05:00

SVETSKI slavnog muzičara i vođu "Orkestra za svadbe i sahrane" Goran Bregovića (72) tužio je sudu u Kotoru prvi komšija Božo Kuševija, zbog građenja objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, kao i krivično delo protivpravnog zauzimanja zemljišta.

БРЕГОВИЋ НА СУДУ НЕ ПРИЗНАЈЕ ОПТУЖБЕ: Први комшија у Перасту тужио шефа Оркестра за свадбе и сахране  да му је узео четири квадрата земље

Foto M. Anđela

Popularni Brega saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, ali je izjavio da ne priznaje da je zauzeo četiri kvadrata tuđeg zemljišta, niti ostalo što mu se stavlja na teret. Reč je o jednoj od tri kuće koliko ih Brega ima u Perastu.

- Nije bilo nikakve gradnje, samo je popravljen zid koji je bio na tom mestu kada sam kupio plac i vrata, koja su, takođe, bila na zidu jer je to bio jedini način da se uđe u baštu - rekao je Bregović sudiji.

- Jedino što sam vrata malo pomerio i stavio jedan stepenik, a ne dva.

Na pitanje advokata Kuševije da li je tražio dozvolu i dokumentaciju pre popravljanja, Bregović je odgovorio da nije, jer je smatrao da mu to nije potrebno, budući da zid nije do njegove parcele. Tvrdi da je sporni zid na zemlji, čiji je on vlasnik, oduvek bio tu:

- Ja ga milimitar nisam pomakao, tačno tamo gde je bio, tu je i sada. Ako geometar ustanovi da sam ušao u državno zemljište, tražiću da ga kupim ili da ga porušim ako sam ušao, ali sam ušao nehotice. Nisam ja izvodio radove, ne mogu da zidam kamen, ja sam kompozitor.

Upitan da li je nepokretnost kupio sa bazenom, Goran je odgovorio da je na placu postojala čatrnja koja je puštala vodu, pa je umesto nje napravio bazen. Na sugestiju svog advokata, nije želeo da odgovori na pitanje da li je tražio odobrenje za bazen.

- Upoznat sam sa zakonskim propisima za deo Perasta, odnosno Kotora, ali sam smatrao da ništa ne gradim, nego da popravljam - naglasio je Bregović.

- Taj deo ne bih ni popravljao da se nisu izidale kuće okolo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina