"JAGODE" U BEOGRADU: Popularni rok bend najavio je slavljenički koncert za pamćenje 8. oktobra u MTS dvorani

T. Loš

09. 09. 2022. u 11:11

POPULARNA rok grupa "Divlje jagode" najavila je koncert 8. oktobra u MTS dvorani u Beogradu, kojim će obeležiti 45 godina postojanja. Muzičari su obećali da će to biti prava "žurka" za pamćenje i da će, naravno, svirati set listu neprolaznih hitova kao što su "Jedina moja", "Krivo je more", "Ne želiš kraj", "Kap po kap"...

ЈАГОДЕ У БЕОГРАДУ: Популарни рок бенд најавио је слављенички концерт за памћење 8. октобра у МТС дворани

Foto V. Danilov

Frontmen grupe Zele Lipovača naglašava da će to biti posebna svirka, jer je ovo najbolji sastav "Jagoda" ikad.

- Do sada sam uvek imao osećaj da postoji oneman bend, jer sam oko 99 odsto stvari morao sam da radim kako se grupa ne bi raspala. Bio je to Sizifov posao. Ljudi su prolazili i odlazili, ali sada konačno mogu da se opustim i radim ono što najbolje znam, a to je da sviram gitaru - kaže Zele. - Sastav je podmlađen, mada ja taj generacijski jaz i nesklad uopšte ne osećam. Oni su svirači kao i ja i čini mi se da vole "Jagode" koliko i ja. Slobodno mogu da kažem da sam, ni ne sanjajući o tome, dobio ekipu iz snova.

Na pitanje da li je bilo trenutaka u kojima je život benda zaista "visio o koncu", s obzirom na to da 45 godina trajanja nije uopšte kratak period, Lipovača priznaje da nije verovao da će toliko opstati.

- Ali nisam verovao ni da će doći do onih nesrećnih ratova devedesetih godina. Dok sam ja skijao na Bjelašnici i svi pričali o nekakvom belaju, ni slutio nisam da će do njega stvarno doći - kaže Zele i dodaje da će "Jagode", kako je krenulo, možda svirati i duže od "Roling stonsa".

Foto V. Danilov

Sead Zele Lipovača

Muzičar ističe da je ovo specifičan bend u kojem se desilo mnogo personalnih promena, a koji danas živi u pet gradova i u dve države. Članovi njihove grupe dolaze sa svih strana i upravo su stigli sa turneje, na kojoj su prešli hiljade kilometara tokom leta.

- Gde god da smo došli, svuda smo pobedili - kaže Zele.

Frontmen grupe otkriva da se pripreme za koncert održavaju u Novom Sadu i Zagrebu, kao i da im fizička razdvojenost ne pravi nikakav problem.

- Mi jesmo rokeri, ali smo dobro organizovani. Stalno se šalimo, međutim, kada je u pitanju posao, onda smo svi tu na vreme - kaže muzičar.

Bend koji je nastao davne 1977, prodao je na milione nosača zvuka i održao hiljade koncerata širom sveta.

- Recept za uspeh ne postoji, nema za to kurs koji možete da završite. Ili to imaš u sebi i možeš sve da posložiš ili nemaš, pa onda sve to ne znaš - kaže Lipovača i dodaje da nisu tremaroši, ali da se sa tremom nikad ne zna, jer ona kao korona samo pokuca na vrata, pa će to možda i učiniti pred koncert u Beogradu.

 

SPOT ZA "VANILU I ZNOJ"

NA konferenciji za medije, premijerno je prikazan video-spot za pesmu grupe "Vanila i znoj", snimljen u Domu omladine u Kragujevcu, u kojem je gostovao Čipi iz "Osvajača". Bend je ovom prilikom promovisao i monografiju "U malom vrtu raste divlji plod" (2020) iz pera Stjepana Jure. U pitanju je autorizovana, ilustrovana biografija o grupi, sačinjena od izjava 100 zanimljivih sagovornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!