KONSTRAKTA SKOČILA NA KLADIONICAMA: Večeras prvo polufinale "Evrosonga" u Dvorani "Para Olimpiko" u Torinu

V. N.

10. 05. 2022. u 09:37

KO su prvih 10 finalista 66. "Evrosonga" u Torinu, znaćemo posle večerašnjeg prvog polufinala u dvorani "Para olimpiko".

КОНСТРАКТА СКОЧИЛА НА КЛАДИОНИЦАМА: Вечерас прво полуфинале Евросонга у Дворани Пара Олимпико у Торину

Foto EBU /Andres Putting/Sarah Louise Bennett

Oni će, zajedno sa 10 najboljih iz druge polufinalne večeri koja je na programu u četvrtak, pokušati da u subotu 14. maja izbore pobedu na najprestižnijem muzičkom takmičenju u svetu "Pesmi Evrovizije".

Predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta, svoju takmičarsku numeru In corpore sano pevaće u drugom polufinalu, a sudeći po atmosferi na tirkiznom tepihu ispred palate Venarijo, na svečanoj ceremoniji otvaranja "Evrosonga", ona ima odlične šanse za visok plasman. S obzirom na to da je jedina takmičarka koja u drugom polufinalu peva na maternjem jeziku, kao i da nema nijedan stih na engleskom, sedmu silu zanimalo je zašto je odlučila da peva na srpskom jeziku.

Foto EBU /Andres Putting/Sarah Louise Bennett

- Ispostavilo se da i na srpskom jeziku pesma može biti svima razumljiva - rekla je Konstrakta, koja se na tirkiznom tepihu pojavila u belom kostimu i s belim šeširom na glavi, u stilu Megan Markl koju pominje na početku pesme In corpore sano.

- I sami ste rekli da je lako pamtljiva. Ne želim da prevodim pesmu jer bi se prevodom izgubilo dosta toga. Mislim da lako ulazi u uši. "Biti zdrava", taj deo, i koreografija je laka.

Inače, Konstrakta je od juče 10. na kladionicama, a pobedu joj predviđa i "bradata žena" Končita Vurst, koja je 2014. s numerom Rise like a phoenix trijumfovala u Kopenhagenu i dovela "Evrosong" u Austriju.

- Sviđa mi se šminka, divna je. Srbija je potencijalni pobednik - kaže Končita u video-snimku koji je podelila na društvenim mrežama.

UMETNICA VOLI TARANTINA

PRE nego što je otputovala u Torino na "Pesmu Evrovizije" Ana Đurić Konstrakta preporučila je za publiku Jugoslovenske kinoteke 10 izuzetnih filmova, koji će biti prikazani u Muzeju u Kosovskoj od 19. do 23. maja. Njenu reviju otvara francuski crno-beli film "Mržnja" Matjua Kasovica, a posle njega sledi "Dogvil" Larsa fon Trira. Narednog dana na programu su "Blejd raner" Ridlija Skota i "Brazil" Terija Gilijama. Konstrakta je odabrala i film o jednom od najvećih kompozitora svih vremena - "Amadeus" Miloša Formana, kao i "Američku lepotu" Sema Mendesa. Po njenom izboru, publika u Kinoteci gledaće još i "Tri boje: Plavo", prvi i drugi deo filma "Dvadeseti vek", kao i dva Tarantinova hita - "Petparačke priče" i "Đangova osveta".

Foto EBU /Andres Putting/Sarah Louise Bennett

INCIDENT

NA ceremoniji otvaranja "Evrosonga" dogodio se incident kada su na tirkiznom tepihu izjave davali predstavnici Italije Mahmud i Blanko. Jedan muškarac iz publike počeo je da viče na njih, ali ga je obezbeđenje odmah udaljilo. On je, kako je pojasnila voditeljka, želeo da Mahmud i Blanko više pričaju o klimatskim promenama.

Foto AP

ALBANKU CENZURISALI ZBOG GOLOTINjE

NAKON što su organizatori "Evrosonga" cenzurisali nastup albanske predstavnice Ronele Hajati zbog, kako su naveli, "previše golotinje", ona se iz revolta na ceremoniji svečanog otvaranja na tirkiznom tepihu pojavila u neobičnom kostimu, šarenog dezena, sa čudnom kapom na glavi. Albanka je zbog cenzure bila prinuđena da potpuno promeni koncepciju svog nastupa i odabere manje eksplicitnu kreaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)