DA LI EPILOG FILMA TREBA SHVATITI OZBILJNO? Podeljena mišljenja o ostvarenju "Ne gledaj gore" koje je zaintrigirao javnost

S. Kovačević

15. 01. 2022. u 19:00

FILM "Ne gledaj gore" koji se nedavno pojavio na "Netfliksu" definitivno je izazvao dosta pažnje među publikom. Mišljenja su podeljena, neki su epilog filma shvatili vrlo ozbiljno, dok drugi ovo filmsko ostvarenje smatraju samo crnom komedijom.

ДА ЛИ ЕПИЛОГ ФИЛМА ТРЕБА СХВАТИТИ ОЗБИЉНО? Подељена мишљења о остварењу Не гледај горе које је заинтригирао јавност

Foto: Profimedia

U filmu je reč o kometi koja preti da uništi celu planetu, i praktično dovede do kraja sveta za šest meseci, na šta naučnici pokušavaju da upozore, međutim, neuspešno.

Pored ozbiljne teme koja je zaintrigirala javnost, ovaj film je okupio i ozbiljno dobre i poznate glumce, među kojima su - Leonardo Di Kaprio, Dženifer Lorens, Meril Strip i Kejt Blanšet. 

Početak filma predstavlja svet današnjice, koji lako možemo da razumemo, mediji, preopterećenost društvenim mrežama, svakodnevni život, i naslovne strane. Zatim Dženifer Lorens igra naučnicu koja otrkiva kometu koja može da učini da Zemlja nestane. Dikaprio i ona pokušavaju da upozore predsednicu SAD na moguću opasnost, ali ona ih ignoriše, jer je zanima samo predizborna kampanja. 

Film pokazuje niz frustracija zbog neuspešnih pokušaja da se "otvore oči" narodu koji je zaslepljen manje važnim stvarima, kao što su rijaliti priče. Takođe, "Ne gledaj gore" ukazuje istovremeno na dosta nedostataka sa kojima se susreće društvo, i njegovo funkcionisanje u takvom svetu. 

Film je žanrovski definisan kao satirična komedija, ali po mišljenju mnogih njegova radnja ipak ima dublje značenje.

Takođe, film je pokrenuo i spekulacije o mogućem ostvarenju ovakvog događaja, i verovatnoći da se tragedija zaista dogodi. 

Važno je napomenuti da su početkom 21. veka naučnici počeli da prate objekte u blizini Zemlje kako bi eventualno predvideli datume i vreme mogućih udara asteroida na Zemlju.

Trenutno najvecću verovatnocću da udari u Zemlju ima asteroid 2010 RF12 prečnika 7 metara, koji bi trebalo da prođe pored Zemlje 2095. godine.

Međutim, verovatnocća da se to dogodi je samo 5 odsto.

Film koji nesumnjivo ima veoma apsurdan zaplet, pokrenuo je i lavinu komentara na društvenim mrežama. Na meti su bili glumci, greške na snimanju, kao i svrha i smisao ovog ostvarenja. 

BONUS VIDEO:

Džimi Hendriks popularan kao da je živ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)