OD "ŠUMATOVCA" DO "PINKOVIH ZVEZDA": Bora Đorđević o poznanstvu i saradnji sa Marinom

M. Ć.

24. 09. 2021. u 13:21

POKOJNA Marina Tucaković ne samo što je izuzetno cenila svog kolegu po peru, vođu "Riblje čorbe" Boru Đorđevića, već je i, na zanimljiv način, utkana u bogat istorijat slavnog rok benda.

ОД ШУМАТОВЦА ДО ПИНКОВИХ ЗВЕЗДА: Бора Ђорђевић о познанству и сарадњи са Марином

Foto ATA Images

Ona je, uz Gorana Bregovića (pesma "Disko mišić"), jedina osoba van grupe koja je, zajednički potpisujući sa Borom tekst za pesmu "Valentino iz restorana", imala udeo u tom pogledu, u njihovoj kompletnoj diskografiji.

Poznanstvo Marine i Bore datira iz kasnih sedamdesetih. Susreli su se, gde bi drugde nego u čuvenoj kafani "Šumatovac", tada stecištu svega bitnog na ovdašnjoj muzičkoj sceni. Uostalom, tamo je "Čorba" i začeta, 15. avgusta 1978.

- U "Šumatovcu" je visilo celo muzikantsko društvo - produkcija ploča, pesnici, slikari, Radio Beograd - priča, za "Novosti", Bora.

- Naravno, bila je tu i "Riblja čorba", i Marina sa svojim društvom. Njena ideja je bila da se napiše pesma o ocvalim, firmiranim švalerima, i dala je naslov "Valentino iz restorana", pa smo temu razradili zajedno. Pesma je snimljena, tehnički očajno, i objavljena na B strani drugog singla "Riblje čorbe". Na A strani je bila pesma "Rokenrol za kućni savet".

Njih dvoje su se družili i kasnije, pogotovo kad su zajedno bili u žiriju "Pinkovih zvezda".

- Neke od Marininih pesama jesu prava poezija. Lično mi se najviše dopada "Ti samo budi dovoljno daleko". Tu su i sve pesme koje je radila za Džeja Ramadanovskog, a njen najlepši stih je "Moje suze padaju na gore".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024