ČAROLIJA NA ZVEZDANI NAČIN: Predstavljeno izdanje sa 19 pesama za najmlađe - povodom 15 godina rada dečjeg hora

M. Ć.

10. 09. 2021. u 15:56

U NIZU muzičkih izdanja posvećenih deci poslednjih godina, juče je, u Klubu RTS u Beogradu, predstavljeno jedno sa poprilično originalnom koncepcijom.

ЧАРОЛИЈА НА ЗВЕЗДАНИ НАЧИН: Представљено издање са 19 песама за најмлађе - поводом 15 година рада дечјег хора

SLAVLJENICI Leontina i hor "Čarolija", Foto V. Danilov

Na albumu "Zvezde pevaju Čaroliju" (PGP RTS i "Hajp produkcija"), povodom 15 godina postojanja ovog dečjeg hora, 19 numera, već poznatih u izvođenju "Čarolije", sada pevaju osnivač hora Leontina Vukomanović, Ana Stanić, Zoran Kiki Lesendrić, Sergej Ćetković i Tijana Dapčević, koji su prisustvovali promociji, kao i Jelena Tomašević, Goca Tržan, Ivana Peters i Sale Tropiko. Uz njih, priliku da se iskaže kao solista dobila je Darija Vračević (13), koja se javnosti svojevremeno prvo predstavila u "Pinkovim zvezdicama", a zatim i na "Dečjem evrosongu".

Sergej Ćetković, Foto V. Danilov

Kiki Lesendrić, Foto V. Danilov

- Na lageru smo imali 150 pesama - istakla je Leontina. - Drago mi je što su neke od ovde prisutnih zvezda pre 15 godina bile autori za "Čaroliju".

Tijana Dapčević i Vlada Graić, Foto V. Danilov

Ona je podsetila da je, početkom devedesetih godina, karijeru paralelno počela u pop muzici i kao autor za decu, i dodala da je to, kasnije, s obzirom na njenu izgrađenu pop karijeru, omogućilo veću prisutnost "Čarolije" u medijima. Direktor PGP RTS Vladimir Graić je kratko napomenuo da je "Zvezde pevaju Čaroliju" divno izdanje, koje nas podseća na detinjstvo.

Kiki Lesendrić je naglasio da se Leontininom pozivu uvek odazove.

- Dečja muzika kod nas ima dobru tradiciju - podsetio je vođa "Pilota".

- Dugo sarađujem sa Leontinom. Pesma koju smo odabrali govori o tome da ne treba biti lopov. Mnogo sladak tekst, uz dobar rokenrol. Imali smo mogućnost da radimo muziku koju volimo, a da se to dopadne deci.

Ana Stanić, Foto V. Danilov

Ana Stanić je otpevala numere "Moja prva simpatija" i "Maleni cvet".

- "Simpatija" govori o devojčici koja svaki dan čeka da vidi tog specijalnog dečaka - opisuje Stanićeva.

- "Maleni cvet" sam svojevremeno pevala svojoj tadašnjoj bebi, sada velikom dečaku, pa sam za tu pesmu posebno vezana.

Marina Kotevski, glavna i odgovorna urednica "Hajp produkcije", najavila je da će "Čarolija" napraviti karavan kroz Srbiju, gde se deca neće samo takmičiti, već će akcenat biti na njihovom druženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara