"BEOGRADSKI SINDIKAT" U "TOP HILU": Popularni reperi posle dugo vremena ponovo nastupaju u Crnoj Gori, 9. avgusta u Budvi

V.N.

22. 07. 2021. u 10:49

PRESTONIČKI hip-hop kolektiv "Beogradski sindikat" zakazao je nakon duže pauze koncert u Crnoj Gori, 9. avgusta u budvanskoj diskoteci "Top hil" (karta 10 evra).

БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ У ТОП ХИЛУ: Популарни репери после дуго времена  поново наступају у Црној Гори, 9.  августа у Будви

Foto Instagram/fedjadimovic

Biće to prvi nastup popularnih beogradskih repera u toj zemlji, nakon što im je, pre nekoliko godina, prethodna vlast zabranila ulazak u Crnu Goru.

Podsetimo, zabrana ulaska odnosila se na "sindikalce" Feđu Dimovića, Boška Ćirkovića i Blažu Vujovića, jer su redovno učestvovali na litijama, a mitropolit Amfilohije ih je odlikovao Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, za "nadahnute pesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvedočenu kroz pesme 'Dogodine u Prizrenu' i 'Sviće zora', posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji".

Gramatu i orden je tada, u ime grupe, primio Aleksandar Protić, jedini član BS koji je uspeo da uđe u Crnu Goru. Zabrana ulaska članovima "Sindikata" ukinuta je neposredno pre smrti mitropolita Amfilohija, pa su oni prisustvovali njegovoj sahrani.

Feđa je nedavno izjavio da je ponosan što su bili deo borbe za odbranu svetinja u Crnoj Gori i obećao je da će pobednički koncert ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici biti prvi veliki koji će održati posle pandemije korone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)