"MAD FEKTORI" VLADAJU STARIM KONTINENTOM: "Evropski metal kanal" ističe bend iz Vranja

D. Ristić

30. 06. 2021. u 11:22

POBEDNICI 47. zaječarske "Gitarijade", "Mad fektori" iz Vranja, uvršteni su na listu najboljih metal bendova Evrope, po izboru specijalizovanog "Evropskog metal kanala".

МАД ФЕКТОРИ ВЛАДАЈУ СТАРИМ КОНТИНЕНТОМ: Европски метал канал истиче бенд из Врања

Foto Nemanja Đorđević

Lista obuhvata sve stilove i podžanrove hevi metala, a "Mad fektori" su jedini bend iz Srbije u društvu kolega iz čitave Evrope.

Vranjanci su se na ovoj listi našli zahvaljujući debi albumu The Sins of Our Fathers, koji je produciran u Švedskoj, a objavljen je pred kraj prošle godine za italijansko-američku izdavačku kuću Wormholedeath. Miks i postprodukciju albuma je radio čuveni producent Fredrik Nordstom, poznat po saradnji sa nizom najpoznatijih evropskih metal sastava.

Video-singl As I Watch Them Fall, najavni pred izlazak albuma, privukao je pažnju španskih recenzenata koji su ga uvrstili u svoj video-pregled trenutno najboljih metal bendova Evrope.

European Metal Channel je specijalizovani španski muzički jutjub-kanal koji prati scenu teškometalnog zvuka na području Evrope, i periodično objavljuje slične liste posle uvida u najnoviju produkciju evropskog hevi metala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGANA VIŠE NIJE SAMA U DVORCU: Odlučio je da se vrati - sve objavio javno (FOTO)