DERVENTA SE U SUZAMA OPROSTILA OD DESETOGODIŠNJEG DENISA:Još uvek nepoznata vrsta razorne eksplozivne naprave (FOTO)

N. Đurić

18. 05. 2021. u 00:16

DERVENTA se u bolu i suzama oprostila od dečaka Denisa Kapetanovića, čiji se život ugasio u desetoj godini života, u strahovitoj eksploziji u prošli četvrtak u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici u derventskom naselju Jasenci.

ДЕРВЕНТА СЕ У СУЗАМА ОПРОСТИЛА ОД ДЕСЕТОГОДИШЊЕГ ДЕНИСА:Још увек непозната врста разорне експлозивне направе (ФОТО)

Foto: privatna arhiva

Od „malog anđela“, uz večno ožalošćene roditelje i sestricu, oprostila se i druga mnogobrojna rodbina i komšije, a kako saznaju „Novosti“, još uvek nije utvrđena vrsta eksplozivne naprave koja je prekratila dečiji život.

To nam je potvrdila i Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj, uz konstataciju da je izvršena i obdukcija tela nastradalog dečaka.

-Još uvek je reč o nepoznatoj eksplozivnoj napravi čiji su delovi poslati na dodatnu ekspertizu i veštačenje. Sasvim je izvesno da je reč o napravi velike razorne moći, s obzirom i na materijalnu štetu na kući-kaže, za „Novosti“, Kerkezova.

Saznajemo da su tog kobnog dana, nešto pre podneva, Kapetanovići, inače mešovita nacionalna porodica, u donjem delu kuće proslavljali drugi dan Bajrama. U to vreme Denis se sam igrao u potkrovlju kuće.

Foto: privatna arhiva

-Iznenada je odjeknula eksplozija koja je potresla ne samo kuću već i celo naselje Jasenci. Kao da je kuću pogodilo nešto jače i od tenkovske granate. Denisu nije bilo spasa, izdahnuo je na mestu eksplozije. A, bio je vrlo bistro, omiljeno i radoznalo dete. Posebno je bio ljubimac svoga strica, deminera, koji je često objavljivao njihove fotografije i sa maskirnom uniformom i oružjem-kazuju šokirane komšije.

Na mesnom derventskom mezarju beležimo srceparajuću sliku mnogobrojnih ljudi u bolu i neverici. Uprkos svim epidemiološkim merama, došli su da dotaknu i ponesu tabut sa posmrtnim ostacima zlosrećnog deteta.

Foto: privatna arhiva

-Otišao je jedan mladi desetogodišnji ribar da u nekom drugom svetu lovi svoje snove, jedan mladi lovac, jedan dečak pun snova i nada. Jedna školska klupa ostala je prazna, nepročitane knjige u đačkoj torbi… Deni, na jastuku tvoje mame i tate, sestre Dajane, ostaće otisak tvoje lepe glave i spavaćeš tako s njima u nadi ća ćeš im kroz snove davati podršku da prežive ovaj bol. Mali anđele plačemo za tobom. Počivaj u miru-u potresnom oproštajnom govoru desetogodišnjem Denisu Kapetanoviću naveo je poznati derventski aktivista i intelektualac Fadil Pelesić.

Foto: N. Đurić

OPROST DESETOGODIŠNjEM DETETU

MNOGOBROJNI prisutni su naprosto za tren zanemeli kada se po tradicionalnom muslimanskom običaju čulo „da li halale i opraštaju grehe pokojniku“. Jednostavno, pitanje je šta je to moglo da zgreši i šta to treba oprostiti zlosrećnom detetu, koje je, tragičnom sudbinom, prerano otišlo sa ovog surovog sveta.

Iza Denisa su ostali majka Violeta, otac Aldin, sestra Dajana, amidže Armin i Almir, nana Ljiljana, baka Gordana, deda Vojislav, i ostala mnogobrojna rodbina, navedeno je u umrlici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!