DERVENTA SE U SUZAMA OPROSTILA OD DESETOGODIŠNJEG DENISA:Još uvek nepoznata vrsta razorne eksplozivne naprave (FOTO)

N. Đurić

18. 05. 2021. u 00:16

DERVENTA se u bolu i suzama oprostila od dečaka Denisa Kapetanovića, čiji se život ugasio u desetoj godini života, u strahovitoj eksploziji u prošli četvrtak u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici u derventskom naselju Jasenci.

ДЕРВЕНТА СЕ У СУЗАМА ОПРОСТИЛА ОД ДЕСЕТОГОДИШЊЕГ ДЕНИСА:Још увек непозната врста разорне експлозивне направе (ФОТО)

Foto: privatna arhiva

Od „malog anđela“, uz večno ožalošćene roditelje i sestricu, oprostila se i druga mnogobrojna rodbina i komšije, a kako saznaju „Novosti“, još uvek nije utvrđena vrsta eksplozivne naprave koja je prekratila dečiji život.

To nam je potvrdila i Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj, uz konstataciju da je izvršena i obdukcija tela nastradalog dečaka.

-Još uvek je reč o nepoznatoj eksplozivnoj napravi čiji su delovi poslati na dodatnu ekspertizu i veštačenje. Sasvim je izvesno da je reč o napravi velike razorne moći, s obzirom i na materijalnu štetu na kući-kaže, za „Novosti“, Kerkezova.

Saznajemo da su tog kobnog dana, nešto pre podneva, Kapetanovići, inače mešovita nacionalna porodica, u donjem delu kuće proslavljali drugi dan Bajrama. U to vreme Denis se sam igrao u potkrovlju kuće.

Foto: privatna arhiva

-Iznenada je odjeknula eksplozija koja je potresla ne samo kuću već i celo naselje Jasenci. Kao da je kuću pogodilo nešto jače i od tenkovske granate. Denisu nije bilo spasa, izdahnuo je na mestu eksplozije. A, bio je vrlo bistro, omiljeno i radoznalo dete. Posebno je bio ljubimac svoga strica, deminera, koji je često objavljivao njihove fotografije i sa maskirnom uniformom i oružjem-kazuju šokirane komšije.

Na mesnom derventskom mezarju beležimo srceparajuću sliku mnogobrojnih ljudi u bolu i neverici. Uprkos svim epidemiološkim merama, došli su da dotaknu i ponesu tabut sa posmrtnim ostacima zlosrećnog deteta.

Foto: privatna arhiva

-Otišao je jedan mladi desetogodišnji ribar da u nekom drugom svetu lovi svoje snove, jedan mladi lovac, jedan dečak pun snova i nada. Jedna školska klupa ostala je prazna, nepročitane knjige u đačkoj torbi… Deni, na jastuku tvoje mame i tate, sestre Dajane, ostaće otisak tvoje lepe glave i spavaćeš tako s njima u nadi ća ćeš im kroz snove davati podršku da prežive ovaj bol. Mali anđele plačemo za tobom. Počivaj u miru-u potresnom oproštajnom govoru desetogodišnjem Denisu Kapetanoviću naveo je poznati derventski aktivista i intelektualac Fadil Pelesić.

Foto: N. Đurić

OPROST DESETOGODIŠNJEM DETETU

MNOGOBROJNI prisutni su naprosto za tren zanemeli kada se po tradicionalnom muslimanskom običaju čulo „da li halale i opraštaju grehe pokojniku“. Jednostavno, pitanje je šta je to moglo da zgreši i šta to treba oprostiti zlosrećnom detetu, koje je, tragičnom sudbinom, prerano otišlo sa ovog surovog sveta.

Iza Denisa su ostali majka Violeta, otac Aldin, sestra Dajana, amidže Armin i Almir, nana LJiljana, baka Gordana, deda Vojislav, i ostala mnogobrojna rodbina, navedeno je u umrlici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)