ZA UBISTVO OCA 16 GODINA: U Osnovnom sudu izrečena prvostepena presuda Daliboru Jovičeviću (35) iz Brčkog

O. MATAVULJ

08. 05. 2021. u 17:26

DALIBOR Jovičević (35) iz Brčkog osuđen je u Osnovnom sudu u tom gradu na 16 godina zatvora za svirepo i podmuklo ubistvo svog oca Slavka Jovičevića (63), koga je automatskom puškom izudarao po glavi!

ЗА УБИСТВО ОЦА 16 ГОДИНА: У Основном суду изречена првостепена пресуда Далибору Јовичевићу (35) из Брчког

Foto Arhiva

Presuda nije pravosnažna i obe strane u postupku mogu uložiti žalbu.

Zločin se dogodio u Slavkovoj kući u noći između 11. i 12. februara prošle godine u Novom Naselju, u mestu Brezovo Polje, kod Brčkog.

- Tužilaštvo Brčko distrikta dokazalo je krivicu Dalibora Jovičevića, optuženog da je ubio oca. Nakon održanog suđenja pred Osnovnim sudom Distrikta Jovičeviću je izrečena kazna od 16 godina zatvora - saopštilo je Tužilaštvo.

U saopštenju se navodi da je zločin počinjen na okrutan i podmukao način. Jovičević je optužen da je oca usmrtio dok su se sami nalazili u kući i to udarcima tvrdim predmetom - automatskom puškom kojom je Slavku zadao više udara u predelu glave. Usled povreda Slavko je na mestu ostao mrtav.

POSTUPCI ZA SVIREPE ZLOČINE

PRED brčanskim pravosuđem u toku su postupci za više svirepih ubistava i najtežih krvnih delikata koji su se dogodili u vrlo kratkom vremenskom razmaku. Osim pomenutog, u toku je postupak četvorici optuženih za otmicu i mučenje Edina Zejćirovića, koga su bacili u Savu u kojoj se utopio...

U optužnici se navodilo da je Dalibor oca zatekao na krevetu i da ga je kuhinjskim nožem ubo četiri puta po glavi i vratu. Potom ga je najmanje sedam puta puškom udario u glavu. Ocu je, kako se navodi, zamotao glavu jorganom, uzeo neophodne stvari i pobegao iz kuće koju je zaključao. Pušku je očistio od krvi, zamotao u najlon i zakopao u dvorištu kuće.

PRESUDA Dalibor Jovičević, Foto Arhiva

Kao motiv zločina navodili su se poremećeni odnosi između oca i sina, koji duže vreme nisu razgovarali, a Dalibor je bio uslovljen da se najkasnije do 1. marta iseli iz kuće.

Okrvavljeno Slavkovo telo sutradan je u kući pronašla njegova supruga.

Istovremeno je uočen nestanak njegovog sina.

Budući da su tokom uviđaja pronađeni dokazi koji ukazuju da je Dalibor ubio oca, policija Brčko distrikta za njim je raspisala potragu.

Više od dve sedmice bio je u bekstvu, pa je za njim raspisana i međunarodna poternica.

Uhapšen je u Sarajevu nakon što se javio medicinskoj službi radi ukazivanja lekarske pomoći.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)