ŠETNJOM DUGOM OKO 450 KM POMAŽU DECI: Saša Gudelj i Slobodan Dujić peške prešli deonicu od Beograda do Trebinja

D. CURAĆ

08. 05. 2021. u 17:15

TREBINjAC sa adresom u Beogradu Saša Gudelj i njegov prijatelj iz Beograda Slobodan Dujić prešli su peške put od Beograda do Trebinja, a sem izuzetno teškog zadatka koji su sami sebi postavili, njihov cilj je da šetnjom dugom 450 kilometara skrenu pažnju javnosti da se pomognu lečenje blizanaca iz Srbije, trogodišnjih Sava i Nauma Ivanova, kao i četvorogodišnjih Strahinje i Stevana Jovančevića.

ШЕТЊОМ ДУГОМ OKO 450 КМ ПОМАЖУ ДЕЦИ: Саша Гудељ и Слободан Дујић пешке прешли деоницу од Београда до Требиња

Foto D. Curać

Saša i Slobodan Dujić kažu da žive za avanturu, da su nakon što su raznim prevoznim sredstvima obilazili region, Evropu i druge kontinente ovaj put rešili da se upuste u humanu avanturu.

- Mislim da smo našom šetnjom učinili dobro i veliko delo, da smo pomogli deci kojima je pomoć preko potrebna. Verujem da smo veliki broj ljudi animirali da pošalju SMS na brojeve 3030 Humanitarne fondacije "Budi human" - rekao je Saša Gudelj.

Svoje avanture čuvaju za sebe, a priznaju da nisu očekivali medijsku pažnju. Međutim, ovaj put upravo pomoć medija pospešila je njihov human cilj.

AVANTURA Saša i Slobodan, Foto D. Curać

- Ta medijska priča je u stvari pomoglo da humana akcija poprilično uspe. Mi smo se potrudili i srećan sam što su se mnogi i znani i neznani odazvali pozivu da zajedno sa nama učestvuju u pomoći ovoj deci - istakao je Slobodan Dujić.

KRSNA SLAVA

SAŠA Gudelj i Slobodan Dujić zahvalili su svima koji su se odazvali ovoj humanoj misiji, a svoj uspeh proslavili su kod porodice Gudelj, koja slavi krsnu slavu Đurđevdan.

Put od Beograda do Trebinja dug je 450 kilometara, trajao je 11 dana, a Saša i Slobodan priznaju da je bilo kriznih trenutaka. Ipak, odustajanje nije dolazilo u obzir.

- Bilo je svega. Kiša, sunce, znoj, pa i krvi u neka doba. Vreme se menjalo, a najzanimljivije je što nam je najhladnije je bilo na Stepenu kod Gacka. Naravno, sve je to sada iza nas - priča Saša.

Slobodan priznaje da je prilikom polaska iz Beograda imao dilemu da li će uspeti.

- Bilo je mnogo kriznih trenutaka tokom celog puta, nisam nijednog trenutka mislio da ćemo odustati osim na samom početku. Međutim, kada smo krenuli znao sam da ćemo stići do kraja - naglasio je Slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna