ĐORĐE ZABLISTAO U PUNOM SJAJU: Nova priznanja mladom Bijeljincu na festivalima u Bugarskoj i Poljskoj (FOTO)

V.Mitrić

21. 04. 2021. u 13:02

JEDANAESTOGODIŠNjI virtuoz Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je dva Gran-pri priznanja i 4 zlata na festivalima u Bugarskoj i Poljskoj.

ЂОРЂЕ ЗАБЛИСТАО У ПУНОМ СЈАЈУ: Нова признања младом Бијељинцу на фестивалима у Бугарској и Пољској (ФОТО)

Foto:V.Mitrić

Na festivalu "Marina fantasi" održanom od 15. do 20. aprila u Bugarskoj u onlajn formatu mlađani Perić osvojio dva Gran-pri priznanja u kategoriji solo instrumentalni žanr i disciplini kamerne muzike uzrasne kategorije do 16 godina zajedno sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobabom.

Perić je osvojio i zlatnu medalju zajedno sa Dejanom Jovičićem u disciplini kamerni duo, uzrasne kategorije do 12 godina.

Na festivalu u Bugarskoj nastupilo je više od 500 takmičara iz 30 zemalja. Đorđe Perić učestvovao je i na 17. festivalu "Digi-Talenti Viosna 2021" u onlajn formatu na kom je osvojio laureatska zvanja, tri zlatne medalje, u kategoriji solo, duo (sa Dejanom Jovičićem) i trio (sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobabom).

Festival u Poljskoj okupio je preko 700 učesnika iz 34 zemlje.

- Raduje me svaka osvojena nagrada, a posebno sam srećan što sam osvojio Gran-pri u veoma jakoj konkurenciji. Trudiću se da i dalje postižem uspehe i predstavljam svoju zemlju na festivalima širom sveta - rekao jeĐorđe Perić.

Ovi uspešni takmičari su učenici muzičke škole "Kornelije Stanković" Bijeljina - Ugljevik u klasi profesora mr Slaviše Perića.

Đorđu Periću je ovo 84 nagrada sa međunarodnih festivala iz 19 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)