OPŠTINSKI FUNKCIONER SVAĐU REŠAVAO PESNICAMA? Skandal u Han Pijesku, posle jednodnevne potrage uhapšen načelnik Đurić

O. MATAVULj

20. 04. 2021. u 21:53

SLOBODAN Đurić, načelnik Opštine Han Pijesak, predao se u ponedeljak veče policiji koja je za njim raspisala potragu zbog sumnje da je na putu u Vlasenici pretukao Merseda Trbića iz Sarajeva.

ОПШТИНСКИ ФУНКЦИОНЕР СВАЂУ РЕШАВАО ПЕСНИЦАМА? Скандал у Хан Пијеску, после једнодневне потраге ухапшен начелник Ђурић

Foto: Novosti

Nakon celodnevne potrage Đurić se, u pratnji advokata Petka Budiše, oko 22 časa javio u policijsku stanicu u Vlasenici i potom je lišen slobode i zadržan na kriminalističkoj obradi.

U policiji navode da je Đurić osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i izlaganje opasnosti M. T. koji je, nakon napada pomahnitalog načelnika, zadržan na lečenju u UKC Tuzla sa povredama grudnog koša.

Napad se dogodio u ponedeljak pet minuta iza ponoći na putu Vlasenica - Han Pijesak. Trbić je u prijavi naveo da ga je tokom vožnje sustigao terenac "tojota" beogradskih tablica. Potom je presreo njegov "reno tvingo". Nakon što su se zaustavili vozač terenca ga je napao, izvukao iz automobila i pretukao, nanevši mu teške povrede.

- Preduzimajući istražne radnje policijski službenici su utvrdili da postoje osnovi sumnje da je napad izvršio S. Đ. - rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Foto: Arhiva "Novosti"

Slobodan Đurić

On kaže da je o svemu obavešteno OJT u Istočnom Sarajevu koje se izjasnilo da incident ima obeležje dva krivična dela. Budući da Đurić nije zatečen na adresi stanovanja za njim je raspisana potraga, kao i za vozilom koje je koristio u vreme napada.

Prema nezvaničnim informacijama, povod je bizarna svađa u saobraćaju. Navodno je Trbić "tvingom" upravljao na način koji je Đurića razbesneo do te mere da je pošto-poto želeo da se s njim obračuna.

NIJE BIO U BEKSTVU

PETKO Budiša naglašava da njegov klijent nije bio u bekstvu, i da se javio policiji čim je uspeo da s njim stupi u kontakt.

- Više puta me je pozivao i nije me mogao dobiti, jer sam taj dan imao više suđenja. Moja kancelarija se nalazi u Bijeljini i kada smo konačno stupili u kontakt, prošlo je dosta vremena dok sam ja došao u Vlasenicu - rekao je Budiša.

Priču o svađi u saobraćaju potvrdio je i advokat Petko Budiša, navodeći da se zbog radnji oštećenog u saobraćaju Đurić osećao ugroženim.

- To je bio saobraćajni incident. Došlo je do nesporazuma između mog klijenta i oštećenog, a tužilaštvo će utvrđivati okolnosti tog događaja. Treba da znate da se oštećeni okrenuo u krivini i da mu se auto prevrnulo na bok, a mehanizam nastanka njegovih povreda utvrdiće se veštačenjem - rekao je Budiša.

Dodao je da je Đurić u policiji dao izjavu u kojoj je opisao kako se incident dogodio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori