KOVID NE POSUSTAJE U BIJELJINI: Gradski štab upozorava - Sve je više mladih sa teškim kliničkim slikama

V.M.

12. 04. 2021. u 21:41

U gradu Bijeljina trenutno je registrovano 769 građana pozitivnih na virus korona, od kojih je 95, sa uglavnom teškim kliničkim slikama, zbrinuto u kovid-bolnici, a u prethodna 24 časa troje pacijenata je preminulo od posledica zaraze virusom kovid-19, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

КОВИД НЕ ПОСУСТАЈЕ У БИЈЕЉИНИ: Градски штаб упозорава - Све је више младих са тешким клиничким сликама

Foto: V.M.

- Zabrinjava činjenica da i dalje raste ude o mlađih pacijenata, pacijenata sa teškom kliničkom slikom, ali i povećana smrtnost – upozorili su predstavnici bijeljinskih zdravstvenih ustanova.

Pri Domu zdravlja 5. aprila otvorena je dnevna bolnica za pacijente sa lakšim i srednje teškim simptomima i za prvih sedam dana rada, ovdje je ljekarsku pomoć dobilo 70 pacijenata.

Od prethodne sednice Štaba, prilikom kontrole poštovanja propisanih epidemioloških mera od onih koje su sprovodili republički i gradski inspekcijski organi, Komunalna policija i Policijska uprava Bijeljina, izrečene su kazne firmama ili radnjama u iznosu od 28.000 konvertibilnih maraka.

Nakon što je Ministarstvo prosvete i kulture obavestilo osnovne škole da će ekipe Republičke uprave Civilne zaštite dezinfikovati školske objekte, taj posao je obavljen vikenda. Predsednici aktiva osnovnih i srednjih škola su ocenili da je situacija u pogledu epidemiološke situacije među školskim osobljem i učenicima zadovoljavajuća i da su oni spremni na prelazak sa on-lajn nastave na nastavu u školama, u skladu sa odlukama Republičkog štaba.

Najnovijim merama, između ostalog, određeno je da od danas počinje nastava unutar osnovnih škola za učenike od šestog do devetog razreda, dok će nastava za srednjoškolce i studente i dalje da se odvija on-lajn, ponovo je dozvoljen rad muzeja i galerija, a i dalje na snazi ostaje zabrana amaterskih sportskih takmičenja. Dozvoljeni su i treninzi amaterskih sportskih organizacija, ali najviše do 30 ljudi, dok amaterska sportska takmičenja i dalje nisu dozvoljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)