“SVE ĆU VAS POBITI" JE - UDVARANJE: Kako je Banjalučanin, koji se tereti za više oružanih pljački, oslobođen krivice za pretnju sudiji

O. M.

08. 04. 2021. u 18:53

“СВЕ ЋУ ВАС ПОБИТИ ЈЕ - УДВАРАЊЕ: Како је Бањалучанин, који се терети за више оружаних пљачки, ослобођен кривице за претњу судији

Foto: O. M.

OKRUŽNI sud u Banjaluci izrekao je oslobađajuću presudu Siniši Straživuku (52) po optužnici za pretnje smrću sudiji tog suda Snježani Kudrić.

Presudu je izrekao predsednik veća Blagoje Dragosavljević navodeći da je nesumnjivo utvrđeno da je Straživuk komunicirao sa sudijom Kudrić, ali da poruke koje je slao ne predstavljaju ozbiljnu pretnju.

- Karakter pretnje imala je poruka "pobiću vas sve", što svakako znači "pobiću vas sve". Međutim, kada se ta poruka dovede u vezu sa ostalima i kada se analizira cela komunikacija onda je ona lišena ozbiljnosti i ne predstavlja pretnju - rekao je Blagojević.

Dodao je da je optuženi poslao više poruka koje izražavaju naklonost, te ne predstavljaju pretnju. Optužnicom Straživuku je na teret stavljeno da je 3. novembra 2018. godine sudiji slao poruke preko Viber aplikacije, što je ona shvatila kao ozbiljne pretnje. Kako saznajemo Straživuk je Kudrićki, između ostalog, napisao: "Gde si ljubavi, čekam te". Nedugo zatim je napisao: "Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gde ti radi kćerka... Sve ću vas pobiti!"

Odbrana je tvrdila da se optuženi udvarao sudiji, te da je sve bila šala, a ne pretnja. Straživuk je u sudnici rekao i da ga je sudija jednom porukom pitala: "Je li ovo udvaranje ili pretnja?", te da je odgovorio - udvaranje.

Inače, Straživuk je jedan od sedam optuženih u predmetu "Trezor" koji se terete da su kao zločinačko udruženje izvršili više oružanih pljački u kojima je ukradeno više od dva miliona maraka. Upravo je u tom predmetu Snježana Kudrić bila predsednica veća, a nakon komunikacije sa Straživukom ona se izuzela iz tog slučaja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)