DOĐITE DA VOLONTIRATE: Otvoreno pismo zdravstvenih radnika svim protivnicima mera protiv korone

Srna

21. 03. 2021. u 23:21

ZDRAVSZTVENI radnici Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske pozvali su večeras sve koji su protiv epidemioloških mera da dođu od sutra da volontiraju u zdravstvenim ustanovama.

ДОЂИТЕ ДА ВОЛОНТИРАТЕ: Отворено писмо здравствених радника свим противницима мера против короне

Foto: O.M.

Zdravstveni radnici ove ustanove u otvorenom pismu ističu da je zdravstveni sistem na ivici pucanja i da više neće biti mesta u bolnicama za prijem novih pacijenata, ukoliko svi ne budu poštovali mere.

- Mi, zdravstveni radnici kovid odeljenja UKC razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12.00 časova povodom najnovijih mera Republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu - navodi se u pismu.

U pismu se ističe da su svi u proteklom periodu imali dovoljno vremena da urede svoju delatnost u okviru epidemioloških mera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim merama.

- Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mere - žurke u kaFićima, gosti bez maski, nedržanje distance i slično, ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote - navodi se u psimu.

Zdravstveni radnici pozivaju one koji planiraju da protestuju da se umesto planiranog okupljanja sutra pridruže zdravstvenim radnicima i pomognu u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od kovida 19.

- Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike na dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru -, navodi se u pismu.

Zdravstveni radnici kovid odeljenja UKC-a skreću pažnju i da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri