U RS OD DANAS PONOVO MUZIKA UŽIVO - Preporuke gostima: Bez plesanja i pevanja

R.S.

01. 03. 2021. u 13:33

U REPUBLICI Srpskoj je od danas ponovo dozvoljeno izvođenje muzike uživo.

У РС ОД ДАНАС ПОНОВО МУЗИКА УЖИВО - Препоруке гостима: Без плесања и певања

Foto: D. Pozderović

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izdao je brojne preporuke kojih se moraju pridržavati muzičari, ugostitelji i gosti.

Navedeno je da nije dozvoljeno pevanje i plesanje gostiju.

- Nije dozvoljeno plesanje niti pevanje gostiju u ugostiteljskom objektu. Jačina zvuka muzike koja se izvodi, treba da bude tolika da omogućava normalan govor među osobama koje sede za jednim stolom bez potrebe da se primiču jedni drugima - naveli su u Institutu.

Dodaje se da nije dozvoljeno organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima koji imaju manje od 50 m2 prostora, kao i da svaki ugostiteljski objekat mora voditi evidenciju muzičara. Njima se prilikom ulaska u objekat mora meriti temperatura, dok niko ko ima simptome ili je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, ne sme učestvovati u izvođenju muzike.

- Za vreme boravka u ugostiteljskom objektu, muzičari treba da održavaju fizičku distancu od najmanje dva metra, kako između sebe tako i prema gostima kao i da sprovode pravilnu higijenu ruku. Svi muzičari obavezno nose masku koja pokriva usta i nos izuzev pevača i muzičara koji sviraju duvačke instrumente. Maske se koriste i prilikom odmora izuzev kada kada se konzumira hrana i piće - navedeno je.

U preporukama se dodaje i da je zmeđu bine i stolova potrebno obezbediti udaljenost od četiri metra, a prilikom izvođenja muzike nije dozvoljeno kretanje muzičara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)