VRHOVNI SUD RS: Trojici Banjalučana ukinuta presuda na 10,5 godina zatvora za trgovinu drogom

R.S.

19. 02. 2021. u 13:45

VRHOVNI sud Republike Srpske ukinuo je presudu Srđanu Boškovu (38), Nailu Kapi (22) i Ameru Isakoviću (22) iz Banjaluke kojom su prvostepeno bili osuđeni na ukupno 10 i po godina zatvora zbog trgovine drogom.

ВРХОВНИ СУД РС: Тројици Бањалучана укинута пресуда на 10,5 година затвора за трговину дрогом

Foto: O. Matavulj

- Uvažena je žalba branilaca optuženih, ukinuta presuda i predmet vraćen na ponovno suđenje  - potvrđeno je u Vrhovnom sudu RS.

Ovaj trojac je u junu prošle godine Okružni sud u Banjaluci nepravosnažno osudio za nedozvolejnu prozivodnju i promet droga , a svakom je izrečeno  po tri i po godine zatvora. Uhapšeni su u akciji "Klub" koja je realizovana 2019. godine.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva terete se da su dela počinili od početka 2018. godine do marta 2019. godine, a drogu su, kako stoji u optužnici, prodavali i deci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumiranje marihuane i spida.

Dodaje se da je Boškov angažovao Kapu i Isakovića radi dalje prodaje, a oni su drogu za iznose od 10 do 50 maraka prodavali i maloletnicima.

U optužnici stoji i da su Isaković i Kapo zajedno organizovali žurke u stanu u Ulici Patrijarha Arsenija Čarnojevića u Banjaluci, na kojima su omogućavali deci i većem broju osoba da konzumiraju marihuanu i spid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći