DODIK ČESTITAO TRAMPU: "Ostaće zabeležen kao patriotski orijentisan predsednik SAD"

Tanjug

15. 02. 2021. u 08:42

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je juče bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu nakon odluke Senata da ga oslobodi optužbi za navodno podsticanje pobune 6. januara kada su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa.

ДОДИК ЧЕСТИТАО ТРАМПУ: Остаће забележен као патриотски оријентисан председник САД

Foto: EPA/Depositphotos

Dodik je ocenio da je ova odluka Senata "veoma važna" i da je njome okončan pokušaj političke osvete Trampu, koji je bio "suvereni lider SAD i veliki patriota koji je voleo svoju zemlju", preneli su banjalučki mediji.

- Tramp će ostati zabeležen kao patriotski orijentisan predsednik Amerike, koji je poštovao svoju zemlju i vladavinu prava, ali i suverenost drugih zemalja, ne mešajući se u njihove unutrašnje stvari. Oni koji su pokušavali da napadaju i ugrožavaju Trampa, ugrožavali su i te temeljne ljudske vrednosti za koje se on istinski borio - naglasio je Dodik.

Senat SAD je izglasao da Tramp nije kriv za podsticanje pobune 6. januara, a za njegovo oslobađanje glasala su 43 senatora, dok je 57 glasalo da on bude proglašen krivim.

Demokratama je za opoziv trebalo 67 od 100 senatora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

15.02.2021. 18:16

Na muci se poznaju junaci, koji prijatelje ne zaboravljaju ni kada odu sa vlasti. Baš sam nedavno pomislila kako Trampa niko više i ne pominje od kada su mu ukrali izbore, a Dodik kao da me je čuo. Pozdrav za gospodina Dodika.