KO JE ZALIVAO “NIČIJE” BILBORDE: Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sprema krivične prijave protiv bivše vlasti zbog nezakonitosti

O. MATAVULj

01. 02. 2021. u 07:13

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković podneće krivične prijave protiv nekoliko članova bivše gradske vlasti zbog nekazonitosti koje je otkrio "Tim za reviziju", odnosno Komisija za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banjaluke.

КО ЈЕ ЗАЛИВАО “НИЧИЈЕ” БИЛБОРДЕ: Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић спрема кривичне пријаве против бивше власти због незаконитости

Stanivuković sa lažnim bilbordima / Foto Skrinšot

Prijave će biti podnete protiv šefa Odeljenja komunalne policije Milenka Letića, šefa Odseka za poslove civilne zaštite i vatrogasne jedinice Mladena Ćućuna, bivšeg rukovodstva "Akvane", i gradonačelnika Igora Radojičića koji je, kako tvrdi Stanivuković, potpisivao neke sporne dokumente.

Predstavljajući prvi izveštaj "Tima za reviziju" Stanivuković se osvrnuo na najvidljivije, reklamne bilborde u gradu.

- Izbrojali smo 372 bilborda, od čega je 159 "lažno postavljenih", jer ne plaćaju komunalnu naknadu. Na tome je budžet grada oštećen za oko 500.000 KM godišnje. To su sredstva za besplatne udžbenike i 5.000 mesečnih karata za prevoz penzionera - rekao je Stanivuković.

On kaže da na zgradi "Eurospleta" bilborde iznajmljuje firma "DL plakat", vlasništvo sestrića Milorada Dodika.

- Ta firma ima 43 neplaćene komunalne takse, što je skoro 100.000 KM. Našli smo preko 50 bilborda koji su ničiji? Šta, neko ih zalivao i oni narasli?! Svi moraju biti otkriveni i svi će morati da plate naknade - rekao je Stanivuković.

Dodao je da će zbog toga prijava ići protiv Letića, dok će Ćućuna prijaviti jer je, kako tvrdi, nezakonito zaključio ugovor o čišćenju reke Crkvene za 169.000 KM.

- Nije obavestio "Vode Srpske", ni vodnu inspekciju, što je morao. Sve je urađeno mimo zakona, a najgore je što uopšte nema nadzora. Nadzor je sam sebi potpisao, a te javne nabavke je potpisivao i bivši gradonačelnik i prijava ide protiv obojice - istakao je Stanivuković.

Dodao je da se Ćućun neće vratiti na posao, dok je on gradonačelnik, već da će dobiti disciplinsku i krivičnu prijavu.

- Postavio je ogradu oko objekata Civilne zaštite, koja je plaćena 120.000 KM?! Žica sa betonom, plus prilazni put kojeg nema! Ponuda za to je bila 25.000 KM, a plaćena je 120.000 KM - tvrdi Stanivuković.

MALVERZACIJA SA "AKVANOM"

Treća prijava koju će podneti odnosi se na gradsko preduzeće "Akvana" koje, kako tvrdi, ima dug od 10 miliona maraka.

- Tu je napravljen ekonomski genocid. Problem je i nedostatak dokumentacije. "Akvana" ima dug oko 10 miliona KM, što je 24.000 mesečnih karata za penzionere ili besplatni vrtići za godinu dana - rekao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)