GRADONAČELNIK BEOGRADA UGOSTIO GRADONAČELNIKA BANJALUKE: Stanivuković oduševljen Hramom i Beogradom na vodi (FOTO)

Novosti online

27. 01. 2021. u 20:06

GRADONAČELNIK Zoran Radojičić obišao je zajedno s prvim čovekom Banjaluke Draškom Stanivukovićem Hram Svetog Save na Vračaru, a potom mu je u „Beogradskoj zadruzi” predstavio projekat „Beograd na vodi”.

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА УГОСТИО ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАЊАЛУКЕ: Станивуковић одушевљен Храмом и Београдом на води (ФОТО)

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Radojičić je nakon posete u izjavi za Beoinfo naglasio da je vladika Stefan dva gradonačelnika podsetio na tok gradnje najvećeg hrama u Srbiji, precizirajući da je projekat počeo krajem devetnaestog veka.   

– Posebno mi je bilo drago što je gradonačelnik Banjaluke oduševljen hramom, ali i toplim dočekom sveštenstva i građana Beograda. Hram Svetog Save simbolizuje jedinstvo srpskog naroda i zato mi je bilo važno da ga vidi. Delegaciji Banjaluke predstavili smo nakon toga sve faze projekta „Beograda na vodi” i dokle se trenutno stiglo u realizaciji.

On je istakao želju da sličan, manji projekat ima u svom gradu. „Beograd na vodi” je simbol razvoja glavnog grada, trenutno je završeno oko polovine od planiranih 1,8 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora – rekao je Radojičić.

Još jednom smo se podsetili koliko je zajedništvo važno za čitav srpski narod bez obzira gde živi, poručio je Radojičić.

– Samo zahvaljujući tom jedinstvu možemo da se izborimo sa ovom svetski komplikovanom situacijom i da kao država i narod imamo dalji progres – naglasio je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda je dodao da su obišli i grob patrijarha Irineja, ukazujući na veliki trag koji je pokojni patrijarh ostavio i na sve što je učinio za srpstvo.  

Delegacija Banjaluke, predvođena Stanivukovićem, u prvoj je zvaničnoj poseti našem glavnom gradu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu