OPUŠTANJE UZIMA DANAK: U Republici Srpskoj povećan broj građana hospitalizovanih zbog korone

Tanjug

23. 01. 2021. u 22:26

GENERALNI direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je u ovoj ustanovi u poslednjih nekoliko dana povećan broj hospitalizovanih pacijenata obolelih od korona virusa.

ОПУШТАЊЕ УЗИМА ДАНАК: У Републици Српској повећан број грађана хоспитализованих због короне

Foto D. Pozderović

On je istakao je da su brojni uzroci zbog kojih je sada više kovid pacijenta u bolnicama.

“Pre svega proslave Nove godine, ali i okupljanja povodom ostalih prazničnih dana su razlog za to. Takođe, problem predstavljaju i skijališta”, naglasio je Đajić, gostujući za RTRS.

Đajić je naveo da je i ranije upozoravao da može doći do većeg priliva pacijenata.

“Na neki način, mi smo to očekivali i to se vidi u poslednja dva do tri dana. Juče smo imali oko 140 pacijenata na pregledima, a 30 smo morali da primimo na lečenje. Imamo i težih kliničkih slika i jedan broj pacijenata je već na respiratorima”, naveo je Đajić.

On je naglasio da zdravstveni radnici vode neprekidnu borbu protiv korona virusa i ponovo uputio apel građanima.

“Apelujem na građane, u ime zdravstvenih radnika, da se pridržavamo mera i da smanjimo broj inficiranih ovim virusom, Tako ćemo omogućiti bolje funkcionisanje Republike Srpske i manje troškove u zdravstvenom sistemu. Takođe, cilj je da se polako vraćamo normalnijem i kvalitetnijem životu, kao i podizanju ekonomije”, rekao je Đajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći