ZA BOLJI STATUS MLADIH: Profesorka Anja Krsmanović (30) iz Sokoca osnovala prvu Omladinsku organizaciju

R. MILOVIĆ

23. 01. 2021. u 06:34

ANjA Krsmanović iz Sokoca, profesorka matematike, nedavno je formirala prvu Omladinsku organizaciju u Sokocu, a bila je osnivač i prve Omladinske banke u tom gradu.

ЗА БОЉИ СТАТУС МЛАДИХ: Професорка Ања Крсмановић (30) из Сокоца основала прву Омладинску организацију

Anja Krsmanović

- Uradila je i Statut Saveza omladine Sokoca sa pravnim statusom, a članovi mogu biti svi od 15 do 35 godina starosti - kaže Jelena Marinković, urednik "Info-centra" Sokolac.

- Neumorna je i radna, član je Crvenog krsta i među prvima se prijavila Štabu za civilnu zaštitu, da u kovid-timu nosi lekove i hranu u seoska domaćinstva.

Inače, od Sarajeva do Trebinja, ni u jednom gradu, van Sokoca, nije formirana Omladinska organizacija, po uzoru na onu nekadašnju iz komunističkog doba.

- Cilj formiranja Omladinske organizacije Sokoca jeste, poboljšanje statusa mladih ljudi. Uključivanje u život društvene zajednice, kao i rešavanje njihovih problema. Da se okupe, pokrenu, deluju. Pasivnost ne vodi ničemu. Zahvaljujući iskustvu sa radom u Omladinskoj banci (u fondaciji Mozaik), lako sam okupila mlade Sokoca i u vremenu pred nama, učinićemo sve da se naš glas čuje i uvaži po svim vitalnim pitanjima života i razvoja grada - kaže za naš list prof. Anja Krsmanović.

Finansiramo se, dodaje Krsmanovićeva, iz članarine od 12 maraka na godišnjem nivo po članu, a nadamo se i priželjkujemo da mesto nađemo u novom predlogu budžeta Opštine Sokolac, koji će se na dnevnom redu naći već u februaru, nakon konstituisanja Skupštine.

ŽIVI I RADI U TRI OPŠTINE

ANjA Krsmanović, rođena u Sarajevu 1990, nakon pogibije oca Mitra 1992. sa majkom i braćom nakon "Dejtona" je postala Sokočanka. Predaje matematiku u SŠC "27. januar" u Rogatici i područnoj školi "Vasilije Ostroški" u Han Pijesku. Mesto prebivališta joj je Sokolac. U jednom danu, živi, u tri opštine.

- Nailazim na veliko razumevanje u te dve škole, koje su prema meni prilagodile raspored časova - kaže Krsmanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna