GRUJIČIĆ DOBIO NOVI MANDAT: Na lokalnim izborima u Podrinju ubedljivu pobedu odnela koalicija "Zajedno za Srebrenicu"

S. MIŠLjENOVIĆ

19. 11. 2020. u 06:00

MLADEN Grujičić, kandidat koalicije "Zajedno za Srebrenicu" pobedio je u trci za mesto načelnika u Opštini Srebrenica.

ГРУЈИЧИЋ ДОБИО НОВИ МАНДАТ: На локалним изборима у Подрињу убедљиву победу однела коалиција Заједно за Сребреницу

Foto Opština Srebrenica

Grujičić je dobio oko 4.500 glasova, a njegov protivkandidat, Alija Tabaković iz SDA, oko 1.900 glasova.

Ovaj rezultat se ne može promeniti u korist Tabakovića i kad stignu glasovi putem pošte i iz inostranstva, kaže Mladen Grujičić, novi-stari načelnik Srebrenice.

- Zvanično ću proglasiti pobedu za deset dana. Ali, već sada mogu reći da sam pobedio na lokalnim izborima i da se zahvalim građanima na poverenju. Pobeda je čista, kako moja, tako i koalicije "Zajedno za Srebrenicu" - ističe Grujičić.

On kaže da je, nažalost, i na ovim izborima Sarajevo vodilo prljavu kampanju protiv njega, a da su Bošnjaci iz Srebrenice bili korektni u kampanji.

- Prljave stvari su se dešavale i na mestima u Federaciji BiH gde se glasalo za Srebrenicu. Tamo su na dan izbora već donete pune kutije glasova. O tome su upoznati i CIK BiH i policija - kaže Grujičić.

On ističe da želi sa ljudima iz Srebrenice, vlastima u Republici Srpskoj da radi na razvoju opštine, a što su započeli pre četiri godine.

IZBORI Οpština Srebrenice, Foto Radio Sarajevo

- Sarajevo mora jednom da shvati i prihvati kako se Srebrenica nalazi u RS i deo je Srpske. Želimo da nas ostave na miru i puste da radimo. Ako nam ne žele pomoći neka nam ne odmažu. Nikome ne treba širenje mržnje iz Sarajeva, ni Srbima ni Bošnjacima - kaže Grujičić.

BLIZANCI U KLUPAMA

GORAN Kutlija (49) i Zoran Kutlija (49), braća blizanci, prošli su u Skupštinu Novog Grada. Oni su kao kandidati SDS dobili podršku svojih sugrađana. Kutlije su na listi SDS bili brojevi 14 i 15, a zahvaljujući sugrađanima koji su im dali glas delovaće četiri godine u Skupštini.

Načelnik kaže da nastavlja tamo gde su stali pre izbora, a to je završetak mnogih projekata koje su započeli.

Takođe očekuje i što pre formiranje skupštinska većina kako bi nastavili sa realizacijom projekata.

- U Skupštini ćemo imati većinu od 11 odbornika koji dolaze iz SNSD, SDS, US i DNS. Svi konstruktivni predlozi i sa srpske i bošnjačke strane biće podržani. Svi koji žele napredak Srebrenice su dobro došli - poručio je Grujičić.

TRI POBEDE U FEDERACIJI

PREDSEDNIK OO SNSD Drvar Goran Broćeta izjavio je da je SNSD odneo ubedljive tri pobede za načelnike u Livanjskom kantonu.

- U Drvaru je pobedila Dušica Runić, u Bosanskom Grahovu Uroš Đuran, a u Glamoču Nebojša Radivojša, kandidati SNSD za načelnike tih opština - istakao je Broćeta.

Momčilo Cvjetinović, predsednik SDS u Srebrenici, kaže da je zadovoljan rezultatom i prema njegovoj projekciji, razlika između srpskih i bošnjačkih glasova trebala je da bude i veća.

- Posle izbora treba sesti i unapređivati sve ono što je već urađeno. Ovo nije pobeda niti jednog naroda, već pobeda za Srebrenicu - rekao je Cvjetinović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)