HTEO DA ZAPALI ZGRADU OPŠTINE: Sprečen piromanski pohod Branislava Vaskovića (38) u Istočnoj Ilidži

O. MATAVULj

14. 09. 2020. u 11:50

BRANISLAV Vasković (38) iz Istočne Ilidže uhapšen je zbog sumnje da je u pijanom stanju pokušao da zapali zgradu Opštine Istočna Ilidža, pred koju je prosuo benzin.

ХТЕО ДА ЗАПАЛИ ЗГРАДУ ОПШТИНЕ: Спречен пиромански поход Бранислава Васковића (38) у Источној Илиџи

Foto Printskrin

Policijski službenici Vaskovića su pronašli i uhapsili oko 18.30, i to nakon što su dobili dojavu da planira da zapali zgradu u kojoj se nalazi administracija Opštine Istočna Ilidža. Uhvaćen je samo nekoliko trenutaka nakon što je parking pred zgradom ispolivao benzinom. Zasada nije poznato šta je Vaskovića navelo na taj čin, i da li je nečim eventualno bio revoltiran.

- B. V. je uhapšen zbog sumnja da je počinio krivično delo pokušaj paljevine. Pokušao je da zapali zgradu Opštine u Istočnoj Ilidži prosuvši po parkingu zapaljivu tečnost nalik benzinu - rekla je portparolka PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Ona kaže da je o celom slučaju obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

INCIDENT Policija na terenu, Foto D. Pozderović

- Izvršenim uviđajem na licu mesta pronađenu su  kanister sa zapaljivom tečnošću i upaljač, koji su izuzeti. Osumnjičeni je sproveden na kriminalističku obradu, a nakon dokumentovanja predmeta protiv njega će biti podnesen izveštaj tužilaštvu o počinjenom krivičnom delu - kaže Stokanovićeva.

RANIJE ZAPALIO AUTOMOBIL

OSUMNjIČENI Branislav Vasković i ranije je bio u sukobu sa zakonom. Zanimljivo je da je i pre šest godina hapšen zbog paljevine. Tada mu je meta bio automobil, koji je uspeo da zapali.

Foto D. Pozderović

Nezvanično saznajemo da je Vasković prilikom hapšenja bio u vidno alkoholisanom stanju, a navodno je pio nekoliko dana zaredom. Međutim, po dolasku u policiju, odbio je alkotest.

Načelnik Opštine Istočna Ilidža Marinko Božović za "Novosti" kaže da lično poznaje napadača, ali da s njim nije bio ni u kakvom sukobu.

- S njim lično nisam imao nikakav problem, niti je on bio u bilo kakvom sporu sa Opštinom. Od predstavnika MUP RS dobio sam informaciju da je to učinio u pijanom stanju. Nikakav povod ne postoji, niti incident ima bilo kakvu političku pozadinu. Jednostavno, čovek je bio pod dejstvom alkohola i imao je neki "prebačaj" - rekao je Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!