PRITVOR BLUDNOM OCU: Istraga posle stravičnog rodoskrnavljanja otkrivenog u Potkozarju, preti mu kazna od pet do 15 godina zatvora

O. MATAVULj

30. 08. 2020. u 20:37

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor ocu monstrumu N. P. (48) koji je uhapšen u petak zbog sumnje da je u više navrata seksualno zlostavljao svoju 14-godišnju kćerku.

ПРИТВОР БЛУДНОМ ОЦУ: Истрага после стравичног родоскрнављања откривеног у Поткозарју, прети му казна од пет до 15 година затвора

Okružni sud u Banjaluci / Foto D. Pozderović

Na teret mu se stavlja da je počinio krivično delo obljube sa detetom mlađim od 15 godina, za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srpske zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

- Pritvor je određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, te zbog uznemirenja javnosti - navode u sudu.

Izvor blizak istrazi otkriva da se N. P. na teret stavlja da je više puta u julu i avgustu imao seksualne odnose s kćerkom.

- Ona je godinama živela odvojeno od roditelja i boravila u hraniteljskoj porodici zbog roditeljskog zapuštanja. Sa biološkim roditeljima se viđala periodično i to tako što bi ona išla njima u posetu na dan ili dva. To je zloupotrebio i iskoristio njen otac, koji ju je tokom tih poseta napastvovao - tvrdi izvor iz istrage.

Pojašnjava da su celi slučaj razotrkili radnici Centra za socijalni rad nakon što im je hranitelj devojčice prijavio da je maloletnica bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

- Sa svime su upoznati policija i tužilaštvo. Pokrenuta je opširna istraga tokom koje su uzete izjave od više osoba. Devojčica je ispitana u prisustvu stručnjaka i u skladu sa svim procedurama, a zatim je upućena na lekarski pregled koji je potvrdio najcrnje slutnje - kaže izvor iz istrage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri