SAŠKA KOVAČEVIĆ NIJE NA LISTI MODRIČKOG DNS-a: Mediji iz FbiH plasirali lažnu informaciju

Vid Blagojević

20. 08. 2020. u 15:04

BOMBASTIČNIM naslovima i fotografijama napravljenim pre četiri godine, nekoliko printanih medija i portala iz Federacije BiH plasirali su dezinformaciju da je na listi DNS u Modriči za novembarske lokalne izbore Saška Kovačević koja je javnosti poznata iz afere “Fratar” iz 2017. godine.

САШКА КОВАЧЕВИЋ НИЈЕ НА ЛИСТИ МОДРИЧКОГ ДНС-а: Медији из ФбиХ пласирали лажну информацију

Foto: Vid Blagojević

- Jedan od aduta DNS-a je Saška Kovačević kojoj je na izbornoj listi za odbornike u Skupštini opštine Moriča pripalo visoko, peto mesto. Saška Kovačević je jedna od javnosti najpoznatijih stanovnica Modriče, bila je prava medijska zvezda pre tri godine kada je bila centralna figura u lokalnoj "aferi" koja je zapalila celi region - stoji u sarajevskim novinama Slobodna Bosna, Avazu i još nekim medijima u Federaciji BiH.

Foto: Vid Blagojević

U Modrčkom DNS-u su zatečni tolikom količnim laži iz medija Federacije BiH.

- Nismo još izdali nikakvo saopštenje niti se oglašavali ali ovo je neverovatno. Ona jeste bila na našoj listi pre četiri godine. Na novoj listi nje nema. Niko nas iz tih novina niti bilo kojih drugih nije kontaktirao, niti pitao da li je ova inforamcija tačna – saznali smo u modričkom DNS–u.

Iz ove partije je Novostima ustupljena lista kandidata za novembarske izbore iz koje se vidi da je nosilac liste kandidata Siniša Nikić predsednik Opštinskog odbora DNS-a Modriča, a među 32 imena nema Saške Kovačević.

Foto: Vid Blagojević

U Modriči su iznađeni lažnim inforamacijama iz federalnih medija i pitaju se šta je njihov cilj i dali se mogu plasirati tako lako lažne informacije bez odgovornosti. 

- Na kraju krajeva nije da je nešto branim, Saška Kovačević je sada slobodna žena i poput brojnih drugih koje su odležali zatvorske kazne za veća krvična dela, ili im se trenutno sudi ima pravo tražiti svoje mesto u političkom životu u Bosni i Hercegovini. -  konstatuje modričanin koji ne želi da mu se spominje ime u novinama.

I na ovom primeru se lako dokazuje ona Ive Andrića “Tamo gdje prestaja logika počinje Bosna.” 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!