VEZA PREKO MAJEVICE: U Bavarskoj pokrajini opština Lopare učestvovala na forumu posvećenom borbi protiv kovida-19

V.Mitrić

25. 07. 2020. u 15:12

U BAVARSKOM gradu Mildorfu forum u kom su razmenjena informacija o borbi protiv korona virusa i sredstvima kompanije za zaštitu vode i vazduha „Domatek“ koja se koriste u borbi protiv tog opakog virusa, gde je prisustvovao direktor Doma zdravlja Lopare, dr Želimir Nešković.

ВЕЗА ПРЕКО МАЈЕВИЦЕ: У Баварској покрајини општина Лопаре учествовала на форуму посвећеном борби против ковида-19

Novosti

Na forumu je jedna od tema bila ekonomska saradnja njemačkih kompanija sa privrednicima i institucijama Republike Srpske.

Organizator foruma bio je uspešni privrednik i humanitarac Miroslav Kojadinović, koji je naglasio da “prikazan brzi test o otkrivanju Kovid-19 virusa koje je patent kompanije „Domatek“.

Novosti

 

- Predstavili smo naš način borbe protiv virusa korona i šta to upotrebljavamo i kako možemo dalje distribuirati na način koji bi bio omogućen da se ljudi brzo testiraju i saznamo brzo rezultat - rekao je Kojadinović. Ideja kompanije „Domatek“ da se uveže sa svima, a kada se govori o Balkanu mislim na  saradnju sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Republike Srpske i Federalnog ministarstva.

Bilo je reči i o ekonomskoj saradnji nemačke privrede sa privrednicima i institucijama Republike Srpske, s obzirom da grad Mildorf ima odličnu saradnju sa opštinom Lopare i izražena je nada da će doći do privrednog povezivanja ovih lokalnih zajednica.

Novosti

Direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković  zahvalio se Kojadinoviću, predstavnicima grada Mildorfa i kompaniji „Domatek“ na saradnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)