I GRAD PLAĆA KOSCE: Zaprećene kazne onima koji, u Semberiji, ne uklone ambroziju

V. Mitrić

17. 07. 2020. u 15:45

GRAD Bijeljina izdvojiće ove godine oko 24.000 konvertibilnih maraka za košenje ambrozije na javnim površinama, kako u gradskom području, tako i na parcelama u okviru seoskih mesnih zajednica, saopšteno je iz Odeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

И ГРАД ПЛАЋА КОСЦЕ: Запрећене казне онима који, у Семберији, не уклоне амброзију

Foto: V. Mitrić

- Planirano je da se kosi na osam lokacija u gradu i šest lokacija u seoskom području. Osim toga, biće izdvojena sredstva za košenje ambrozije na putevima i javnim površinama po potrebi i posebnom nalogu naručioca, kao i sredstva za izvršenje rešenja poljoprivredne i komunalne inspekcije –kažu u gradskoj administraciji.

Prema rečima poljoprivrednog inspektora Zorana Perića iz Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Bijeljina, vlasnicima privatnih poljoprivrednih parcela na kojima je primećena ambrozija izdaje se rešenje o uklanjanju ovog korova u roku od tri dana.

- Kazna za  neuklanjanje ambrozije, za domaćinstva iznosi od 150 do 200 KM, za firme i radnje od 1.000 do 2.000 KM, dok su odgovorna lica u njima za neuklanja dužna da plate između 200 i 300 KM – pojasnio je Perić.

Za praćenje  košenja ambrozije na javnim površinama nadležno je gradsko Odeljenje komunalne policije, koje može da izda kazne u jednakom iznosu kao i poljoprivredni inspektor.

- Nadzor nad košenjem ambrozije u dvorištima, baštama i na neizgrađenom građevinskom zemljištu na području Grada Bijeljina čini ekološki inspektor, a na zemljištu koje pripada „Vodama Srpske“ vodoprivredni inspektor – navela je Jasna Alimujkić iz bijeljinske Komunalne policije.

U planu je da košenje ambrozije na području Semberije počne krajem meseca. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!