STANIVUKOVIĆ BEZ PODRŠKE OPOZICIJE SRPSKE: Sastanak lidera bloka koji želi promenu vlasti u Srpskoj pokazao nejedinstvo

S. MIŠLjENOVIĆ

15. 04. 2024. u 06:00

OPOZICIONI blok Republike Srpske, koji čine SDS, PDP, Narodni Front i "Lista za pravdu i red", održao je nedavno sastanak lidera tih partija, nakon čega su potvrdili i zvanično ono što se u javnosti provlačilo, da neće podržati Draška Stanivukovića kao zajedničkog opozicionog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

СТАНИВУКОВИЋ БЕЗ ПОДРШКЕ ОПОЗИЦИЈЕ СРПСКЕ: Састанак лидера блока који жели промену власти у Српској показао нејединство

Foto A. Čavić

Umesto podrške Stanivukoviću, opozicionari Srpske su poručili da će u najvećem gradu svaka partija iz tog bloka imati svog kandidata.

Tako će opozicioni blok u Banjaluci pored Draška Stanivukovića (PDP), imati i Jelenu Trivić, lidera NF, a kandidata za gradonačelnika grada na Vrbasu daće i Srpska demokratska stranka (SDS).

Lider "Liste za pravdu i red" Nebojša Vukanović nakon zajedničkog sastanka opozicije u Banjaluci, poručio je da će odlučiti koga da podrže u Banjaluci i dodao da je na sastanku Branislavu Borenoviću, predsedniku PDP rekao u lice da na političkoj sceni u Srpskoj nije lični nego koncepcijski problem u opoziciji.

- Ne mešamo se mi u posao PDP. Stanivuković je trenutno naš najveći politički neprijatelj iz razloga što nas je prodao i izdao. Uništio je raspoloženja naroda protiv aktuelne vlasti. On i grupacija oko njega. To je završeno. Ophodićemo se prema Stanivukoviću kao prema Miloradu Dodiku i Nikoli Šobotu - rekao je Vukanović.

SNSD I PDP u trci za Banjaluku

PODSEĆANjA radi, prošle nedelje je Gradski odbor SNSD odlučio da njihov kandidat za gradonačelnika Banjaluke bude dr Nikola Šobot, a samo dan kasnije PDP je odlučio da njihov kandidat bude Draško Stanivuković, aktuelni gradonačelnik Banjaluke.

Na pitanje koga će konkretno podržati u Banjaluci, kaže da će odluku o tome doneti njegovi ljudi u Banjaluci.

- Draško je kandidat Milorada Dodika. Postoji mogućnost da se opozicija okupi oko jednog kandidata, ali to nije Stanivuković - kaže Vukanović.

Predsednik SDS Milan Miličević kaže da je na sastanku lidera opozicionih stranaka potvrđeno da u Banjaluci nema dogovora o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika.

- Nažalost, nemamo jedinstvo u Banjaluci. Razlozi su svima poznati. Gradski odbor SDS još nije doneo zvaničnu odluku, moguće je da i mi idemo sa svojim kandidatom - rekao je Miličević.

Predsednica NF poručila je da u većini opština neće biti problema sa zajedničkim nastupom opozicije. Za Banjaluku je rekla da Draško Stanivuković nije opozicioni kandidat, već kandidat Milorada Dodika.

- U narednh 12 dana ozvaničiću svoju kandidaturu za gradonačelnika. Na SDS i "Listi za pravdu i red" je da li će me podržati. Ima tu još "Pokret Banjaluka", organizacije i pojedinci koji se bore protiv režima - rekla je Trivićeva.

Branislav Borenović, lider PDP, poručio je da će u najvećem delu Srpske opozicija imati zajedničkog kandidata ili makar neku vrstu dogovora.

- Što se tiče nas, idemo da po drugi put pobedimo vladajuće i da pokažemo da naš Draško može voditi Banjaluku - rekao je Borenović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave