TREBINJSKE SOCIJALNE INSTITUCIJE U NOVOM OBJEKTU: Zgrada na poklon

D.Curać

16. 03. 2024. u 06:45

GRADONAČELNIK Trebinja Mirko Ćurić i predsednik Fondacije "Slobodan i Margareta Galeb" Milorad Matijašević potpisali su sporazum o obavezama i odgovornostima u procesu realizacije projekta izgradnje upravne zgrade za institucije koje se bave socijalnom zaštitom na području tog grada.

ТРЕБИЊСКЕ СОЦИЈАЛНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ У НОВОМ ОБЈЕКТУ: Зграда на поклон

foto Grad Trebinje

Ćurić je istakao da je porodica Galeb izrazila želju da Trebinju pokloni objekat u kojem bi, između ostalih sadržaja, bio smešten i Centar za socijalni rad.

- Osim Centra za socijalni rad, odnosno kancelarijskog prostora za upravu, objekat treba da poseduje prostorije za individualne i grupne tretmane, porodično savetovalište, odmor i stručni rad, dnevni boravak sa prostorom za igru i druge neophodne sadržaje u svrhu obezbeđivanja socijalne zaštite - rekao je Ćurić.

Dodao je da će Grad, prema potpisanom sporazumu, obezbediti zemljište u Zasad polju, građevinsku dozvolu i komunalnu infrastrukturu, dok će Fondacija "Slobodan i Margareta Galeb" obezbediti pojektnu dokumentaciju, sredstva za izgradnju objekta i nakon toga predati izgrađen objekat po sistemu "ključ u ruke" Gradu Trebinju.

Poznati humanista iz Hercegovine

SLOBODAN Galeb je poznati humanista hercegovačkog porekla, koji već decenijama živi u Americi, a poznat je po brojnim dobročinstvima i pomoći, posebno socijalno ugroženima. Pored ostalog, ta Fondacija je donirala sredstva za adaptaciju nekoliko odeljenja Bolnice Trebinje i novu zgradu Očnog odeljenja.

Početak radova se očekuje nakon izrade glavnog projekta, a kako je navedeno u decembru prošle godine, kada su odbornici Skupštine grada jednoglasno podržali pismo namere, vrednost ovog projekta iznosi oko dva miliona maraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024