IGROM PROTIV KANCERA: Humanitarni koncert "Stefanov karavan" u Bijeljini

B.Milošević

28. 11. 2023. u 07:00

KADA je, pre tri godine, dečak Stefan Bunijevac iz Ugljevika izgubio životnu bitku sa opakom bolešću, u Obrenovcu je na inicijativu Ivana Petrovića iz ovog mesta, formirano udruženje za pomoć deci oboleloj od kancera.

ИГРОМ ПРОТИВ КАНЦЕРА: Хуманитарни концерт Стефанов караван у Бијељини

Foto B. Milošević

Nakon konsultacija sa Stefanovim roditeljima, udruženje nosi ime ovog hrabrog dečaka, a sve humanitarne manifestacije "Stefanov karavan".

- Stefana sam upoznao na onkologiji dok sam volontirao, i jako smo se zbližili. I pored svih napora, Stefan je izgubio bitku, a ja sam u znak sećanja na tog dečaka osnovao udruženje za pružanje pomoći oboleloj deci - ističe Petrović.

Naše udruženje, tokom godine organizuje brojne humanitarne akcije i pomaže bolesnoj deci iz Srpske, Beograda, Srbije.

- Povodom Svetskog dana dece obolele od kancera, 15. februara, u Bijeljini smo dogovorili veliku manifestaciju za prikupljanje pomoći oboleloj deci. Nakon Obrenovca, Ugljevika i Bijeljine, "Stefanov karavan" će nastaviti sa aktivnostima i u drugim gradovima Srpske - kaže Ivan Petrović.

Doprinos

PESMOM i igrom oni daju svoj doprinos održavanju koncerta i prikupljanju humanitarnih priloga za pomoć oboleloj deci od kancera i retkih bolesti.

Na humanitarnom koncertu u Bijeljini nastupao je Okestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, Plesni studio "101" iz Bijeljine, KUD "Prva iskra" Barič, KUD "Lazarica" Batković, Fitnes klub "Impuls" iz Obrenovca, KUD "Stubline" iz Stublina i KUD "Dvorovi" iz Dvorova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave