NARODNA BIBLIOTEKA U TREBINJU NASTAVLJA SA USPEŠNIM RADOM: Brojne aktivnosti za ljubitelje knjige

D.Curać

30. 10. 2023. u 07:00

NARODNA biblioteka Trebinje proglašena je prošle godine za najbolju biblioteku Srpske, a kako navode u toj obrazovnoj ustanovi, i ove godine trude se da nastave sa svojim uspešnim radom.

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА У ТРЕБИЊУ НАСТАВЉА СА УСПЕШНИМ РАДОМ:  Бројне активности за љубитеље књиге

D. Curać

Tako su i ove godine organizovane brojne radionice za mlade Trebinjce, koji u bibliteku ne dolaze samo radi knjiga.

- Biblioteka nije samo mesto gde naši članovi mogu doći da uzmu knjigu. Trudimo se da organizijemo i razne druge aktivnosti pa tako ove sedmice počinje eduakativna radionica za najmalađe koja će okupiti više od 70 mališana koji će tri meseca učiti pravilo izražavanja, ponašanje u biblioteci i van nje, a tu su i kursevi engleskog i kineskog. Sa Udruženjem "Sunce nam je zajedničko" organizovali smo besplatan kurs engleskog za njihove članove - rekla je Karolina Majstorović, bibliotekar.

Nedavno, trebinjski biblotekari posetili su Odeljenje dečje pedijatrije kojoj su uručili donaciju knjiga i drugog školskog pribora.

- U isto vreme dok nastavljamo sa nabavkom i obnovom knjižnog fonda kako bi napredovao svaki segment naše biblioteke kao matične kuća za Hercegovinu, okupljamo kolege iz drugih opština kako bi zajednički rešavali probleme. Takođe, u sklopu naših aktivnosti imamo humanitarni rad - kaže Majstrovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao