ŠMIT NIJE DOBRODOŠAO: Dodik poručuje - najbolje mu je da zaobiđe Republiku Srpsku (VIDEO, FOTO)

Novosti onlajn

12. 09. 2023. u 15:50

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi najbolje bilo da Kristijan Šmit zaobiđe Srpsku u najširem mogućem krugu.

ШМИТ НИЈЕ ДОБРОДОШАО: Додик поручује - најбоље му је да заобиђе Републику Српску (ВИДЕО, ФОТО)

Foto: V. Tripić/Profimedia/ilustracija

Dodik je rekao da bi Šmit trebalo da odustane od manifestacija nemoći, ponovivši da Republika Srpska neće prihvatiti nijednu njegovu odluku.

- Bilo šta da odluči, ili deluje, za nas nije obavezujuće, on ne može da uđe ni u jednu instituciju Republike Srpske. Vidim da je odustao od dolaska u Banjaluku i to može da bude korisno u smislu njegovog shvatanja da ovde nije dobrodošao - istakao je Dodik.

Dodik je, posle sednice Izvršnog komiteta SNSD-a, poručio da Republika Srpska ostaje stabilna uprkos neovlašćenom i nelegalnom intervencionizmu čiji je cilj ugrožavanje političke situacije u Srpskoj.


Prema rečima Dodika, taj intervencionizam ima predznak kolonijalnog delovanja Kristijana Šmita, američkog i britanskog ambasadora i još nekih lica.

Dodik je naveo da je na današnjoj sednici razgovarano o aktuelnom stanju u Srpskoj i na nivou BiH, o regionalnim pitanjima koja se nameću i o pripremama za sedmi sabor SNSD-a koji će biti održan 30. septembra u Doboju.


Dodik je rekao da SNSD ostaje posvećen jačanju institucija Republike Srpske i da će učiniti sve da očuva stabilnost i mir.

- Intervencionizam lažnog visokog predstavnika je način na koji pokušavaju da destabilizuju Srpsku, kazao je Dodik.

On je dodao da SNSD odbacuje bilo kakvu mogućnost prihvatanja legitimiteta Šmita jer on nije legitiman, preneo je portal RTRS.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ČESTITKA DODIKA: Novostima se veruje, list svih generacija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave