ZBOG ŠAMARA STANIVUKOVIĆU: Bivši ministar Lukač osuđen na zatvorsku kaznu

Novosti online

18. 07. 2023. u 19:16

BIVŠI ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, danas je drugostepenom presudom osuđen na zatvorsku kaznu od tri meseca zbog nanošenja telesnih povreda 2019. tadašnjem narodnom poslaniku, a sadašnjem gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću.

ЗБОГ ШАМАРА СТАНИВУКОВИЋУ: Бивши министар Лукач осуђен на затворску казну

Lukač i Stanivukovuć, Foto printskrin RTRS

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su naveli da je presuda donesena nakon žalbe Tužilaštva na prvostepenu presudu, u kojoj je Lukač bio osuđen na novčanu kaznu.

- Presudom Osnovnog suda u Banjaluci od 17. marta ove godine, optuženi Dragan Lukač, proglašen je krivim zbog krivičnog dela telesna povreda, za koje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 KM, a oslobođen je optužbe da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Na navedenu presudu Okružno javno tužilaštvo Banjaluka uložilo je žalbu koju je Okružni sud u Banjaluci uvažio - navode iz Tužilaštva.

Nezavisne dodaju da je nakon toga Okružni sud preinačio presudu Osnovnog suda u odluci o kazni, pa je tako i novčana kazna preinačena na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca.

Prema optužnici, banjalučko Okružno tužilaštvo teretilo je Lukača da je Stanivukovića napao 23. decembra 2019. godine oko 22 časa, za vreme održavanja posebne sednice parlamenta Republike Srpske.

(Nezavisne)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)