STANOVI PORODICAMA HEROJA: U Ugljeviku uručena rešenja o dodeli pet nekretnina

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

20. 06. 2023. u 00:00

MINISTAR rada i boračko-invalidske zaštite RS Danijel Egić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručili su rešenja o dodeli stanova u ovoj podmajevičkoj opštini za četiri porodice poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

СТАНОВИ ПОРОДИЦАМА ХЕРОЈА: У Угљевику уручена решења о додели пет некретнина

Foto: V.Mitric

Prema rečima Egića, lokalne zajednice obezbeđuju infrastrukturu i dozvole, a Vlada RS finansira izgradnju.

- Resorno ministarstvo će se usredsrediti na to da se poboljša stanje u boračkoj populaciji, porodicama poginulih i ratnim vojnim invalidima. Mislim da iz dana u dan postižemo određene rezultate i da vidimo zadovoljstvo kod ljudi na terenu kada se završe akcije poput ove kada smo dodelili pet stanova u Ugljeviku za boračku populaciju - rekao je Egić.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić ističe da ova opština prednjači u rešavanju stambenog pitanja porodica poginulih boraca i invalida rata u odnosu na druge lokalne zajednice u RS.

Gordanin siguran dom

GORDANA Radovanović juče je Ugljeviku dobila rešenje o dodeli stana. Ona je dete poginulog borca, nema ni drugog roditelja, nema nikakvu nepokretnost.

- Ovo je jedini sigurni dom za mene - kaže Gordana.

- Na ovaj način brinemo o porodicama onih čiji su članovi dali najviše za Srpsku, a koji su doprineli da danas živimo na ovim prostorima u miru i slobodi. Naša je dužnost i obaveza da izrazimo i zahvalnost i poštovanje porodicama poginulih, a svakako i da ih pomažemo u skladu sa svojim mogućnostima - rekao je Perić.

Prema njegovim rečima, u Ugljeviku je do sada obezbeđeno 180 stambenih jedinica za boračku populaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!