LJUBIŠA PETROVIĆ "UZVRAĆA UDARAC“: Krivične predsedniku i sekretaru Skupštine grada Bijeljina

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 03. 2023. u 18:12

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović podneo je krivične prijave Okružnom javnom tužilaštvu protiv Aleksandra Đurđevića, predsednika Skupštine grada i Dejana Blagojevića, sekretara Skupštine.

ЉУБИША ПЕТРОВИЋ УЗВРАЋА УДАРАЦ“: Кривичне председнику и секретару Скупштине града Бијељина

foto:V.Mitrić

Krivična prijava se podnosi zbog postojanja osnova sumnje da je Dejan Blagojević 28. februara neovlašćeno preuzeo dva pečata, jedan koji se odnosi na Skupštinu grada i drugi koji se odnosi na Stručnu službu skupštine.

- Pečat Skupštine grada neovlašćeno je predao Aleksandru Đurđeviću 1. marta i to sve bez rešenja gradonačelnika, kojim se ovlašćuju za upotrebu i čuvanje pečata, a kojim je predsednik Skupštine raspolagao počev od 1. marta, pa na dalje u neutvrđene svrhe - tvrdi u prijavi Petrović. - Dejan Blagojević nije bio ovlašćen za čuvanje i upotrebu navedena dva pečata, niti je bio ovlašćen da skupštinski pečat daje na korištenje i upotrebu Aleksandru Đurđeviću, koji takođe nije bio ovlašćen za čuvanje i upotrebu pečata Skupštine grada.

Petrović tvrdi da "Iz ovog proizilazi da postoje osnovi sumnje da su ovakvim radnjama ostvareni elementi krivičnih dela koja se odnose na oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenih spisa i samovlašće iz Krivičnog zakona Republike Srpske".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)