GRADONAČELNIK BIJELJINE BLOKIRAO PARE? Iz Agrarnog fonda Bijeljine prozivaju LJubišu Petrovića

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 03. 2023. u 22:36

AGRARNI fond Bijeljine obavestio je meštane semberskih sela da su pokrenute aktivnosti oko drugog kruga ruralnog razvoja Semberije i da su, za podršku aktivnosti i izgradnje infrastrukture u okviru projekta ruralnog razvoja, na račun Agrarnog fonda 17. februara ove godine uplaćena 2.000.000 KM.

ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ БЛОКИРАО ПАРЕ? Из Аграрног фонда Бијељине прозивају Љубишу Петровића

foto v mitrić

- Podsećamo na činjenicu da je Agrarni fond Bijeljine u rekordno kratkom roku od pet meseci, u prvom krugu projekta ruralnog razvoja Semberije realizovao 3.000.000 KM sredstava Vlade Republike Srpske - kažu u Agrarnom fondu. - Asfaltirano je 58 makadamskih puteva ukupne dužine 18 kilometara i ukupne površine 60.000 m2, te ugrađeno 407 novih sijaličnih mesta sa savremenim LED sijalicama. Sredstva na račun Agrarnog fonda Bijeljine, na osnovu dogovora sa najvišim predstavnicima vlasti Republike Srpske, uplatilo je Ministarstvo finansija Republike Srpske – Kompenzacioni fond.

Na sednici Nadzornog odbora Agrarnog fonda Bijeljina, koja je održana 24. februara ove godine, usvojena je odluka o korišćenju sredstava Kompenzacionog fonda, a kojom se Skupštini Grada Bijeljina predlaže da se 1.900.000 KM iskoristi za asfaltiranje makadamskih puteva i 100.000 KM za izgradnju novih sijaličnih mesta za javnu rasvetu.

- Za raspisivanje tendera i raspolaganje sa tim parama potrebna je odluka Skupštine grada o usvajanju predloga Nadzornog odbora Agrarnog fonda Bijeljine - kažu u Agrarnom fondu. - Nažalost, održavanje sednica Skupštine Grada trenutno je u potpunoj blokadi zbog gradonačelnika Ljubiše Petrovića. On u 2023. godini nije uputio ni jedan materijal Skupštini Grada, čime nastavlja sa opstrukcijama i blokadama sednica gradskog parlamenta, kao i sa opstrukcijama donošenja odluka od životnog značaja sugrađana , uključujući i odluku koja bi omogućila Agrarnom fondu Bijeljine da realizuje drugi krug projekta ruralnog razvoja Semberije - poručuju iz fonda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)