UPOZORENJE ZA PRODAVCE: Kupci preko "vacapa" šalju link preko koga vam skidaju novac

V.N.

07. 02. 2023. u 06:15

NAJČEŠĆE zloupotrebe prilikom internet kupovine dešavaju se preko platformi za kupovinu i prodaju i građanima se preporučuje da ne daju lične podatke sa bankovnih kartica, rekao je inspektor za borbu protiv visokotehnološkog kriminaliteta PU Doboj Ozrenko Đurić.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПРОДАВЦЕ: Купци преко вацапа шаљу линк преко кога вам скидају новац

Foto Lj.Đ.

Đurić je rekao da se prekršioci najčešće predstavljaju kao kupci preko "vacap" aplikacije, ali i drugih, pitajući prodavce da li su još u prodaji njihovi artikli sa željom da ih kupe i šaljući link koji prodavac treba da popuni.

- Na linku se traže svi podaci o korisniku bankovne kartice gde ih oštećeni popune i time im omogućavaju da skidaju njihov novac sa računa bilo gde u svetu - naglasio je Đurić.

Đurić je održao predavanje o bezbednosti dece u digitalnom svetu za učenike dobojske Gimnazije, povodom Dana bezbednosti na internetu. Deca su upoznata o korisnom i kreativnom korišćenju interneta, i preventivnim merama zaštite na internetu.

BONUS VIDEO - SRPSKI SPASIOCI ISPRAĆENI APLAUZIMA: Krenuli u Tursku da spasavaju živote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)