MODERNO IGRALIŠTE U BILJELJINI: Svečano otvoren parkić

V. MITRIĆ

03. 02. 2023. u 18:39

U ULICI Ruđera Boškovića, u Bijeljini, mesnoj zajednici Ledinci, svečano je otvoren obnovljeni parkić sa novim dečjim igralištem i mini-teretanom na otvorenom, čija je vrednost 149.360 konvertibilnih maraka.

МОДЕРНО ИГРАЛИШТЕ У БИЉЕЉИНИ: Сvечано отворен паркић

Foto:V.Mitrić

Mališanima je u presecanju vrpce pomogao gradonačelnik Ljubiša Petrović koji je rekao da sve što se čini za najmlađe ima za cilj da im pričini radost, a njihovim roditeljima zadovoljstvo.

- Moderno igralište za decu se nalazi na lokaciji koja je bila u zapuštenom stanju, u jednoj od najvećih mesnih zajednica. Osim najsavremenijih elemenata za igru i kvalitetne podloge koja će eliminisati mogućnost bilo kakve ozbiljne povrede, tu je i ograda koja sprječava izlazak na ulicu, odnosno štiti od nepredviđenih situacija u saobraćaju, a nisu izostale ni planski uređene zelene površine - pojasnio je Petrović.

Petrović je naglasio i da su radovi završeni u predviđenom roku, kao i da i da će jedan dio radova biti završen na proljeće, pre svega završetak uređenja zelenih površina, što će estetski upotpuniti sliku parkića.

Govoreći o sličnim investicijama u skoroj budućnosti, Petrović je najavio izgradnju igrališta u Račanskoj ulici 12, ali i u drugim mesnim zajednicama, kako gradskim, tako i seoskim.

- Vreme je da naš grad postane sinonim za kvalitetne zelene površine i javne prostore namijenjene za slobodno vreme, zabavu i rekreaciju sugrađana svih genracija. Gradska uprava je opredeljena da to ostvari, a pored manjih zelenih ostrva, pokrenut je proces pripremanja dokumentacije za izgradnju još jednog velikog gradskog parka u naselju "Knez Ivo od Semberije" - ističe gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIJE DOVOLJNO SAMO ISPIRANJE: Jedini pravi način čišćenja jagoda