BILJANU TRAŽE VIŠE OD TRI DECENIJE: Poražavajući podaci MUP, iz godine u godinu sve više nestalih osoba širom Republike Srpske

N. Bunić

29. 10. 2022. u 07:44

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Srpske trenutno traga a 118 osoba, a među prijavama nestanaka ima i onih koje su stare decenijama - pojedinima nema traga ni glasa i duže od 30 godina.

БИЉАНУ ТРАЖЕ ВИШЕ ОД ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Поражавајући подаци МУП, из године у годину све више несталих особа широм Републике Српске

Biljana Jović/Bojan Koprena/Dragoljub Maksimović, Foto MUP RS

Policijskim stanicama u Srpskoj u prvih šest meseci ove godine prijavljen je 51 nestanak. Od tog broja pronađeno je 46, od kojih živih 27 osoba. Podaci za prethodne godine pokazuju da je nestalih sve više.

- Na teritoriji Srpske tokom 2020. godine, prijavljen je nestanak 74 lica i svi su pronađeni, a od toga 52 su živi nađeni. U toku 2021. prijavljen je nestanak 94 lica, pronađeno je 85 lica i od toga je 56 bilo živo - naveli su u MUP-u.

Stupci crne hronike u medijima puni su vesti o nestalim osobama. Ove godine često smo čitali informacije i raspisanim potragama za starijim i srednjovečnim osobama, a koje su nažalost završene otkrivanjem smrtnih slučajeva. Jedan od njih je i Dragan Ljubičić (48) iz Doboja, čiji je nestanak prijavljen 5. oktobra, a telo je pronađeno u reci Spreči nekoliko dana kasnije.

Prethodnog leta raspisana je i potraga za Brankom Babić (63) iz Teslića, koja je poslednji put viđen ispred zgrade u kojoj stanuje. Nema traga ni Žarku Pećiću (79) iz Dervente, koji je zadnji put viđen u lovu krajem maja u jednom derventskom selu. U većini tih prijava, nestali se opisuju kao dezorijentisani ili dementni.

MUP RS evidenciju nestalih lica vodi od 1996, čiji podaci se mogu pregledati na njihovoj internet stranici. Prema toj bazi podataka, neslavni rekord po dužini potrage drži slučaj Biljane Jović iz Banjaluke, za kojom se traga od 1991. godine. Biljana bi danas imala 54 godine, u vreme nestanka bila je devojka.

Na spisku MUP-a je i nekoliko potraga prijavljenih 1996. godine. To su slučajevi Gojka Marčete, Petra Kneževića iz Banjaluke, kao i Gavrila Tomića iz Ugljevika...

Među prijavama nestanaka ima i dece, koji su u vreme nestanka bili mališani, a danas bi bili mlade osobe. Alen Bukva iz Višegrada nestao na području Međeđe 2012, a u vreme nestanka imao je samo tri godine. Među njima je Dragoljub Misimović koji je zadnji put viđen u Gradišci 2016. dok je imao 17 godina.

Među najstarijima na listi nestalih je Vaskrsije Jović iz Doboja, koji bi danas imao 99 godina, a kome se gubi trag 2001. godine. Tu je i Joka Milanović iz Bijeljine, koja bi danas imala 98 godina a čiji nestanak je prijavljen 2005. godine...

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGION

SLUČAJ nestanka Bojana Koprene iz Banjaluke potresao je region. Ovaj mladić nestao je u julu 2014. Zadnji put je viđen u kafani u Kolima kod Banjaluke. Od tada mu se gubi svaki trag.

Iako je OJT u decembru 2017. otvorilo istragu o njegovom ubistvu, telo ni nakon duge potrage nije pronađeno. za njegovu smrt bili su osumnjičeni braća Boško i Bogdan Diljević, međutim oni su oslobođeni krivice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)